banner113

Bdp Artuklu Eşbaşkan Adayları “Halkımıza Hizmet Etmeye Geliyoruz“

BDP, Artuklu eşbaşkan adayları Mehmet Emin Irmak ve Sevinç Bozan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldiler.

Bdp Artuklu Eşbaşkan Adayları “Halkımıza Hizmet Etmeye Geliyoruz“
Bu ilk bir araya gelmenin projelerini anlatmaktan ziyade basınla tanışma ve görüşme için bir ilk adımın başlangıcı olduğunu vurgulayan eş başkanlar, projelerini anlatmak için bundan sonra yerel medya ile sık sık bir araya geleceklerini ifade ettiler.


Önceliklerinin her zaman insan olduğunu ifade eden ırmak, yönetim paradigmasını ters yüz ederek, halkın tepesinde ve halkın başına bela olmayacaklarını bilakis halkı tepe noktasına yerleştireceklerini en alt basamakta ise eş başkanların olduğunu çizimlerle anlattı. Periyodik olarak yapılacak halk yoklamalarında halkın desteği %60’ın altına indiği andan itibaren peşinen verdikleri istifa dilekçelerini işleme koyacaklarının altını çizdi.


Irmak, yönetim anlayışlarında kadın, gençlik ve mahalle meclislerinin yanı sıra halk komiteleri, STK ve mahalle muhtarların da söz sahibi olacaklarını vurguladı.


Seçim çalışmaları hakkında bilgi verirken, gittikleri kenar mahallelere AKP belediyesinin hiçbir hizmet götürmediğini halkın adeta zulüm gördüğünü ileri sürmesi üzerine gazetecilerle Zulüm kavramı üzerinde kısa süreli polemik yaşandı.

BDP’nin bir Kürt partisi olmadığı vurgulandığı görüşmede Erol Dora örneği verilirken, iki eş başkanında Kürt asıllı olmadıklarını ve kazanmaları durumunda ilk hizmetlerini kendilerine oy verenlere ve Kürtlere değil, aksine oy vermeyenlere yapacaklarını, Özellikle, Kürt olmayan Mahalmilere, Araplara ve Tatlara hizmette öncelik tanıyacaklarının altını özellikle çizdiler.

YEREL YÖNETİM MODELİMİZ


Yerinden yönetim doğal topluma denk gelen bir yönetim biçimidir. Yerel yönetim olgusunda toplumsallığın gerçekleşme biçimidir.


Modelimiz doğrudan katılımı esas olan şeffaf hesap verebilir. Yol ve yöntemlerin önerildiği ve önerilerin dikkate alındığı Demokratik bir belediyecilik anlayışıdır. Yerel yönetim şiarımız özgür belediyecilik ve özgür komun hareketidir.


GENÇLİK İÇİN PROJELER


Demokratik değerlere, tüm kimlik ve kültürel haklara saygılı bir yaklaşım içerisinde gençlik ile her alanda ortaklaşacaktır.

Gençlerin sorunlarını gençliğin ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim sorunlarına life yönelik olarak gençlik meclisleri ile birlikte ortak projeler getireceğiz.

Belediye bütçesinde gençlik bütçesi, yer alacaktır. İşsizliği önleyici mesleki eğitim projeleri;

Üniversite gençliği için başta; Barınma sorunları, eğitim destek unsurları devreye sokulacaktır.


BELEDİYENİZİN HALKA BAKIŞ ANLAYIŞI


Belediyecilik anlayışımız, halka dayatan değil halkla birlikte planlayan doğal yaşamı, doğal alanları koruyan bir felsefe ile halkın sorunlarını Belediye'ye getirmek yerine, Belediyenin sorunu mahallinde tespit edilip yerinde çözüm hususu esas almaktadır.

Her şeyden önce açık şeffaf katılımcı hesap verebilen bireyi zengin etme yerine toplumu zengin etmeyi amaçlayan halkın hak ve hukukunu koruyan katılımcı, demokratik belediyecilik anlayışı hedefimizdir.


KENTİN YAŞAM ALANI VE EKONOMİK DURUMU


Şehrimiz plansız imar nedeniyle kontrolsüz ve plansız büyümeye yol açmıştır. İnsanı doğanın parçası olarak kabul eden yaşam alanları haline getireceğiz.

yeşil dokunun insan hayatında ki yerini çoğaltmak için daha fazla bütçe ayırıp kent ormanları ve yeşil alanları oluşturacağız.

Koruma amaçlı imar planımızı geliştirerek tarih mirası olan kentimizin, tarihi dokusunu koruyup sahip çıkacağız.

Ekonominin canlanması ve Turizmin yayılmasını saptamak amacıyla uluslararası konferans, fuar ve tanıtım hizmetleri ile birlikte gerekli iyileştirmeler yapılarak Turizm cazibe merkezi haline getireceğiz.

Ekonomik örgütlemeler gerçekleştireceğiz, Başta kooperatif ve komunlar olmak üzere ekonomik birliklerin kurulmasını destekleyeceğiz.

Hizmet alımlarında şirketler yerine çalışanların ortaklığına dayanan kooperatifleri tercih edeceğiz.

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için ekonomik ve sosyal politikalar yaşama geçilecek, bu konuda girişimciler ve birlikler desteklenecektir. Üretim ve tüketim kooperatif ve birliklerin kurulması ve geliştirilmesi saptanacaktır.

Sonuç itibarıyla kişileri veya bireyleri zengin etmek yerine toplumun zenginleşmesi esas hedefimiz olacaktır.

 




Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 22:14

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
ibrahim adam
ibrahim adam - 10 yıl Önce

projeleriniz neler dir kısa bi açıklamayla dile getirin her şey başkan olmakla bitmiyor hizmet gerek

her bıji başkan
her bıji başkan - 10 yıl Önce

ibrahim adam projelerde yaptıgı konuşmalarda bütün video aramalarında var.. belliki kaybetmişsinizki başkanla felan diyorsun ibrahim efendi alacagız başkanlıgı merak etmeyin :))))))

Murat akman
Murat akman - 10 yıl Önce

sonuna kadar destekçiniziz. artuklu bdp ye hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER