banner113

UNAT;“Meteoroloji Tazminatı Söz Verilmesine Rağmen Ödenmemektedir“

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT Dünya Meteoroloji günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 UNAT;“Meteoroloji Tazminatı Söz Verilmesine Rağmen Ödenmemektedir“

Açıklamasında ÜMİT UNAT her yıl 23 Mart, Dünya Meteoroloji Günü olarak kutlanmaktadır. Ancak Büro Memur Sen olarak tüm dünyada Meteoroloji Günü’nü kutlanırken maalesef meteoroloji için, ülkemiz için emek harcayan, alın teri döken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ndeki kamu görevlileri Meteoroloji Günü’nü kutlayamamaktadır. Çünkü Meteoroloji çalışanlarının hakkı olan havacılık tazminatı söz verilmesine rağmen ödenmemektedir.

Bilindiği gibi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanları, ülkemizin dört bir yanındaki hava alanlarında ve ülkemizin her ilinde görev yaparak hava tahmin raporları oluşturmaktadır. Bu raporlar, bütün vatandaşımız tarafından takip edilmektedir. Başta tarım ve ulaşım alanlarında olmak üzere bu raporlara göre plan yapılmakta ve hareket edilmektedir. En önemlisi ise oluşturulan raporlar sayesinde, uçakların güvenli bir şekilde havaalanlarına iniş ve kalkışı sağlanmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığa katkılarından dolayı, personel giderleri olarak, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’ndan yani Eurocontrol’den para almaktadır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel gideri olarak aldığı bu parayı havacılık tazminatı adı altında personeline ödemektedir. Bu tazminatın Meteoroloji personeline ödenmesi ise maalesef engellemektedir. İki kurum arasındaki bu farklı uygulama adaletsizliktir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 5 yıldır yaptığı bu haksız uygulamayla 24 saat kesintisiz hizmet veren Meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonu bozmuştur. Meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatı gasp edilmektedir.

Genel bütçeye ek bir yük getirmeyen, 3’üncü dönem toplu sözleşmede mutabakata varılan, Meteoroloji çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığı olan havacılık tazminatı ödenmelidir. Havacılık tazminatının ödenmesi için verilen sözler tutulmalıdır. Kurum idari kurul toplantısında imza altına alınan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı bu yıl içinde mutlaka açılmalıdır. Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödendiği, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açıldığı takdirde gerçek anlamda ülkemizde meteoroloji günü kutlanacaktır.’’ diye sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 14:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER