Ortaköy’de DEDAŞ gerginliği sürüyor, çok sayıda gözaltı var

Mardin Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde DEDAŞ ekiplerinin elektrik panolarını direk üstüne çıkarmak istemesine karşı başlayan protestolar 3 gündür sürüyor. Bugün çıkan olaylarda çok sayıda kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Ortaköy’de DEDAŞ gerginliği sürüyor, çok sayıda gözaltı var

Mahalle sakinleri, panoların taşınmasına karşı çıkması nedeniyle yer yer gerginlik yaşanırken önceki gün çıkan arbede sırasında bir kişinin kalp krizi geçirmiş ve 2 vatandaş yaralanmıştı.

Bugünkü eylemlerde ise jandarma ekiplerinin sert müdahalesiyle karşılaşan mahalle sakinleri, aralarında kadınların da olduğu en az 15 kişi gözaltına alındı.

Müdahale sırasında köylülerin darp edilmesi, kameralara yansıdı. Gözaltına alınanlar İl Jandarma Karakoluna götürüldü. Köylülerin ifadelerinin alınmasının arından serbest bırakılacağı belirtildi.
Mahalle sakinleri, elektrik sayaçlarının direk üstlerine çıkarılması durumunda DEDAŞ’ın keyfi ceza uygulamaları ve faturaları ile karşı karşıya kalacaklarını belirterek yetkililerden bir an önce uygulamayı durdurmasını istediler.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2020, 11:28

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER