Mardin’de turizm sezonu açılıyor

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kala kentte hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederken MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör de nisan ayının ilk haftasında turizm acentelerini ağırlayacaklarını söyledi.

Mardin’de turizm sezonu açılıyor
 Mardin Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında turizm toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Demirtaş, “Salgına rağmen ilimizin bu kadar ilgi görmesi bizleri sevindiriyor." dedi.

 

Mardin’in dünyada eşi ve benzeri bulunmayan tarihi bir kent olduğunu belirten Demirtaş, kültür ve inanç şehri Mardin'e dünyanın her noktasından yıl içerisinde turistler geldiğini belirtti.

 

Vali Demirtaş, “Turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kala bizlerde tüm hazırlıklarımızı yaptık. Salgına rağmen ilimizin bu kadar ilgi görmesi bizleri sevindiriyor. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde otellerimizde yer kalmaz diye düşünüyorum.” dedi.

 

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör de nisan ayının ilk haftasında turizm acentelerini Mardin'de ağırlayacaklarını aktardı.

 

Güngör, “İlimize dünyanın dört bir yanından turistler geliyordu. Şimdi de Rus vatandaşlar gelecek. Bu kapsamda ilimizi hem tanıtmak hem de otel kapasitelerimizi görüşmek üzere kendileri ile bir araya geleceğiz. Geçen sene salgın dolayısıyla turizm, beklentilerimizin biraz altında kaldı ama bu sene beklentilerimiz çok yüksek.” diye konuştu. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2021, 10:25

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER