Mardin’de sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının startı verildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı yapılacak ilaçlamanın startını verdi.

Mardin’de sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının startı verildi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla 10 ilçe merkezi, ilçelere bağlı 892 mahalle ve mezrada 84 personel,  40 araç, 40 ekip ve 40 ULV cihazı ile sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlatıldı.  İlaçlama çalışmaları kış, ilkbahar ve yaz mevsimleri olmak üzere 12 ay boyunca devam etmekte. İl genelinde ilaçlama hizmeti ilçelerde her gün, merkez, mahalle (köylerde) 2-7 günlük aralıklarla ilaçlanmaktadır.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı önünde düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş, başkanlıkların Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü bünyesinde ilaçlama biriminde haşerelere karşı yürütülen çalışmalarda koruyucu sağlık hizmetleri, vatandaşların daha rahat bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla 10 ilçe ve kent merkezine bağlı 892 mahalle ve mezra dahil olmak üzere mücavir alanın tamamında gerçekleştirmekte olduğunu belirtti.

İlaçlamanın 12 ay boyunca dönem halinde devam ettiğini ifade eden Vali Demirtaş, “Kış, ilkbahar ve yaz olmak üzere 3 dönemde yapılmaktadır. Doğru yerlerde doğru zamanlarda ilaçlama yapılmaktadır. Doğal hayat ve biyolojik denge hiçbir zaman göz ardı edilmemiştir” diye belirtti.

Bugün itibari ile kent genelinde ilaçlama çalışmalarının startını verdikleri kaydeden Vali Demirtaş, “İlaçlama yıllık olarak yapılıyor. Arkadaşlarımız sahada olup büyük bir mücadele gösteriyor. 40 araç ve 40 ekiple birlikte ilaçlamaya başladı. Mardin, turistik açıdan da önemli bir şehir. Hem de insan ve hayvan sağlığı için yıllık ilaçlamamızı yapıyoruz” şeklinde dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER