Mardin’de depremzede çocuklara ‘Ramazan Şenliği’ programları devam ediyor

Deprem nedeniyle Mardin’e gelen depremzede çocukları ve ailelerine yönelik Mardin Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen Ramazan Şenlikleri devam ediyor. Ramazan ayı boyunca haftada iki gün olacak şekilde devam eden şenlikler, üniversite kampüsünde yapılıyor.

Mardin’de depremzede çocuklara ‘Ramazan Şenliği’ programları devam ediyor

Pazartesi ve Perşembe günleri gerçekleştirilen Ramazan Şenliklerine depremzede çocuklar ve aileleri ile Mardin’de ikamet eden çocuklar ve aileleri katılıyor. Şenlikte geleneksel değerlerimiz olan Nasrettin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Kavuklu ile Pirşekar ve Aşık ile Maşuk sahnede çocuklara misafir oluyor. Aynı zamanda palyaço, davulcu, müzikli sahne gösterileri ve geleneksel çocuk oyunları, sahne gösterileri, masal müzikalleri, sanat atölyeleri ile çocuklar mutlu vakitler geçiriyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı hocası Baki Ergel ve Konservatuar hocası Mustafa Diriöz yönetiminde hazırlanan etkinliklerde karakterler üniversite öğrencileri tarafından canlandırılıyor.

Program boyunca Osmanlı şerbetçisi çocuklara şerbet dağıtırken Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi bölümü şefleri tarafından hazırlanan yöresel tatlılar ve çocuklara stantları da aralıksız olarak çocuklara ve ailelerine hizmet veriyor.

‘ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE ÇALIŞIYORUZ’

Depremzede çocukların Mardin’e dair, Ramazan’a dair, hayata dair güzel hatıraları olsun diye çalıştıklarını ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, geleneksel oyunlar, yarışmalar, sahne gösterileri, sanat atölyeleri, kültürel figürler ve yöresel Ramazan tatlıları ve çocukların seveceği ikramlar ile Ramazan şenliklerinin devam edeceğini belirtti. Özcoşar, geleceğin üniversitelisi çocuklar gülsün, aileler bütün yaşanan zorluklara rağmen gülen çocuklarıyla mutlu olsun diye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER