banner113

Mardin Risk Haritasında Rengini Korudu

15 Günde bir güncellenen renk haritası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşıldı. Yeni risk haritasında tek mavi il Şırnak olurken orta risk grubunda olan Mardin sarı gruptaki yerini korudu.

Mardin Risk Haritasında Rengini Korudu
 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her hafta açıkladığı illere göre Kovid-19 vaka sayısının yer aldığı haftalık haritayı ve 15 günde bir güncellenen risk haritasını paylaşmaya devam ediyor. Bakan Koca yeni güncellenen ve 4 kategoriden oluşan son risk haritasını paylaştı. Mardin risk haritasında bir önceki haritadaki gibi orta riskli il kategorisi olan sarı renkte grubunda yerini koruduğu görüldü.

 

Tüm uyarılara rağmen son dönemde vaka sayısının artmasıyla birlikte yeni açıklanan risk haritasında turuncu renkte bulunan illerin kırmızıya döndüğü görülürken çok yüksek risk grubunda bulunan il sayısı 58’e yükseldi. Düşük risk kategorisinde sadece Şırnak ili Mavi renkte kalırken aralarında Mardin’inde bulunduğu 10 il sarı renk grubundaki orta riskli kategoride yer aldı. Turuncu renkteki illerin kırmızıya dönüşmesiyle birlikte bu renkteki 12 il yüksek risk grubunda, 58 il ise kırmızı rennk grubunda çok yüksek il kategorisinde yer aldı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sosyal medya hesabından yaptığı yeni güncel risk haritası paylaşımında, haritayı maviye çevirmek elimizde açıklamasında bulunarak şu notu paylaştı. “İllerimizin risk durumunu gösteren son haritamız. Virüs gücünü kaybetmiş değil. Bu haritayı Maviye çevirmek elimizde. Aşı programı toplum bağışıklığını sağlayana kadar mücadele etmeliyiz. Zor olanı aştık kolay olanı kaybetmeyelim” İfadelerine yer verdi.

 

MAVİ KATEGORİ (DÜŞÜK RİSK)

Şırnak. (1)

 

SARI KATEGORİ (ORTA RİSK)

 

Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak ve Van.(10)

 

TURUNCU KATEGORİ (YÜKSEK RİSK)

 

Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir. Manisa ve Tunceli. (12)

 

KIRMIZI KATEGORİ (ÇOK YÜKSEK RİSK)

 

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecek, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak. (58)

 

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021, 09:56

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER