Dündar ;”Milletimiz Kendisine Emanet Edilene Sahip Çıktı”

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Dündar ;”Milletimiz Kendisine Emanet Edilene Sahip Çıktı”

Dündar mesajında; “Büyük ülkelerin tarihinde dönüm noktası olarak nitelendirilebilecek derin olaylar o ülkelerin ve milletinin akışını değiştiren ahenk taşlarıdır. 18 Mart 1915 Çanakkale zaferi ülkemizin makus talihini değiştiren en önemli taşlardandır”.

Dündar, “Tarihi, kahramanlıklarla dolu ülkemizin yiğitlik abidelerinden olan Çanakkale Destanı, Ülkemizin her karış toprağında yaşayan insanların bir araya gelerek kazanmış olduğu büyük bir zaferdir. Azmin, kararlılığın ve en önemlisi imanın tavan yaptığı bu büyük günü bir kez daha yaşamanın gururu ve haklı kıvancı içerisindeyiz. Türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle yoğrulmuş bir harmanın eseri olan Çanakkale Zaferi günümüze ışık tutan en büyük örnektir. Medeniyetimizi şekillendiren, tarihimize ufuk olan Çanakkale Destanı’nı anmak, dedelerimizin bizlere ulaştırdığı gibi bizimde gelecek nesillere taşımamız gereken en yüce zaferdir. Bu ülkede yaşayan herkese düşen en büyük görev, vatan aşkıyla canlarını feda eden şehitlerimizin aziz kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı bilinç ve kararlılıkla korumak ve bir sahiplenme duygusuyla sonraki nesillere taşımaktır”.

Çanakkale’de omuz omuza kardeşane duygularla mücadele eden yiğitlerden örnek alan insanlarımız bir tarihide 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya haykırırcasına gösterdiğini ifade eden İl Başkanı Dündar, “Bu millet kendisine emanet edilene sahip çıkarak tarih sayfalarına bir kez daha adını yazdırmıştır. Dış mihraklı odaklarla ve bu ülkenin ekmeğini yiyerek beslenen içimizden bazı hainlerin ortaklaşa yürütmeye çalıştıkları 15 Temmuz darbe girişimi Mardin’den Edirne’ye kadar bu topraklar üzerinde yaşayan helal süt emmiş yiğitler tarafından püskürtülmüştür”.

Batının ülkemizi ve Müslümanları hiçbir zaman hazmedemediğini belirten Dündar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘onlar birbirini ısırmaz’. Türk vatandaşlarımızla bir araya gelmek amacıyla Avrupa’ya giden bakanlarımıza yapılan davranışlar, medeniyetle, kalkınmışlıkla asla bağdaşmamaktadır. Gönül birliği yapmak ve 16 Nisan günü için kendilerine neden ‘EVET’ denmesi gerektiği hususları açıklamak amacıyla Avrupa’ya giden bakanlarımıza gösterilen bu tutum 15 Temmuz günü ülkemizi darbecilerden bir gecede kurtaran halkımız tarafından asla hoş karşılanmayacaktır. Avrupa’yı tüm duygularımızla kınıyoruz. Artık taraflar kendini net bir şekilde belli etmiştir. En güzel cevabı halkımız tüm dünyaya büyük bir ‘EVET’ le gösterecektir. Bu duygularla 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin ülkemize ve milletimize barış, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum”.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 12:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER