banner113

Ceyda Bölünmez Çankırı;“Mardin İle İzmir'in Arasındaki İletişimi Güçlendireceğiz“

TBMM İdare Amiri Bölünmez Çankırı basın mensupları ile vedalaştı

Ceyda Bölünmez Çankırı;“Mardin İle İzmir'in Arasındaki İletişimi Güçlendireceğiz“

1. Bölge 3. sıra milletvekili adayı olarak İzmir'den milletvekili adayı olarak gösterilen AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin'de görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle veda toplantısında bir araya geldi.

 

Mardin'de görev yapan gazetecilerin onuruna düzenlediği iftar programı toplantısında bir araya gelen Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin'de görev yapan basın mensuplarıyla her zaman karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde birlikte çalıştıklarını, gazetecilerin dönem içerisinde kendisine verdiği destekten ötürü de ayrıca müteşekkir olduğunu söyledi.

 

"MARDİN İLE İZMİR'İN ARASINDAKİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Özel bir otelde organize edilen iftar öncesi Mardin'deki görev süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Çankırı, Mardin'den güzel anılarla, iyi dostluklarla gönül huzuru içerisinde ayrılıyor olmanın huzuru içerisinde olduğunu kaydetti.

Mardin milletvekili adayı olarak listede yer bulduğu ilk günde Mardin'e ve Mardinlilere her alanda hizmet etmek için hiç bir fedakarlıktan kaçmadığını anlatan Çankırı, "Mardin benim vatanım, benim toprağım. Mardin gönlü güzel, yüreği sıcak insanlarımızın memleketi. Bu şehre milletvekili olarak üç yıla aşık bir süre hizmet ettim. Bu şehre olan hizmetlerim burada bitmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız yine Mardinlilerin yoğun olarak yaşadığı bir başka güzel şehrimiz olan İzmir 1. bölgede sayın başbakanımızla aynı listede olma onurunu verdiler. İzmir'in potansiyeline her anlamda büyük katkıları bulunan 400 bine yakın hemşehrimiz var. Bir Mardin milletvekili olarak Şimdi İzmir'deki Mardinli hemşehrilerime hizmet edecek olmanın heyecanını yaşıyorum. İnşallah İzmir'deki yeni görev süreciyle birlikte her iki güzel şehrimizin arasındaki iletişimi çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Başta ekonomik olmak üzere bir çok sosyal proje ve çalışmanın içerisinde olarak her iki şehrin potansiyeline de katkılarda bulunmaya çalışacak, sorunların çözümü için güç birliği anlamında bir sinerji oluşturmanın gayreti içerisinde olacağız." dedi.

 

"MARDİNLİLERİN 7. VEKİLİ OLARAK PROJELERE DESTEĞİMİ SÜRDÜRECEĞİM"

Mardin'de göreve başladığında kendisi için hedef belirlediği çok önemli iki projenin olduğunu hatırlatan Milletvekili Bölünmez Çankırı, söz konusu iki projenin GAP Sulama Kanalları'nın Mardin ovasına ulaştırılması ile Mardin Çevre Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

Mardin'deki tarımsal üretimin önünde en büyük engel olan enerji sorunu ve bu sorunun kökten çözümü olan GAP Sulama Kanalları'nın bitirilmesi için Mardin'de farklı başlıklar altında çok sayıda toplantı düzenlediklerini hatırlatan Çankırı, "GAP Sulama Kanalları'nın Kızıltepe ovasına yetiştirilmesi için çok çaba harcadım. İlgili bakanlıkların genel müdürleri, bölge müdürleri ve bürokratlarını konun ehemmiyeti ve önemini anlamaları için Mardin'e davet ettik. Çiftçilerimizle, üreticilerimile buluşturduk. Çiftçi temsilcilerimizle birlikte çoğu defa Ankara'da ilgili bakanlıkları ziyaret ettik. Elektrik sorunun insanlarımızın hayatından çıkması için bu projenin tamamlanması önemliydi. Çünkü aslında çiftçilerimiz elektrik değil, Su çıkarmak için elektrik istiyordu. Girişimlerimiz bu projeyi nispeten hızlandırdı. Derik'teki gölete deneme amaçlı su bırakıldı, eli kulağında inşallah bütün ovayı o su sulayacaktır. Diğer projemiz ise, Mardin'in tafik sorununu önemli ölçüde rahatlatacak olan, Mardinimizin etrafını çevirecek olan Mardin Çevre Yolu projesi idi. Bu Projeyle ilgili de ön çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah bu konudaki çalışmalarımı da sürdüreceğim. Mardin'den ayrılıyor olmam Mardin'in sorunlarına yabancı ve bihaber kalacağım anlamına gelmez. Cumhuriyet tarihinde TBMM'de ilk kadın İdare amiri şerefini bize yaşatan Mardin'e ve Mardinlilere meclis çatısı altında 7. milletvekili olarak buradan seçilecek milletvekili arkadaşlarıma destek olmaya devam edeceğim. Ben bunun sözünü veriyorum. Mardin için çalışmaya devam edeceğim. Mardin'e mümküm mertebe gelmeye devam edeceğim çünkü, burası benim vatanım, memleketim. çok güzel dostluklarımız, arkadaşlıklarımız oldu. Siz gazeteci arkadaşlarımız da bu dostlarımızın başında gelirsiniz. Sizinle bugün burada buluşuyor olmamızın nedeni de dönem içerisinde bize gösterdiğiniz desteği iyi dilekli katkılarınızı görmezden gelmediğimiz içindir. Her biriniz benim için Mardin için çok değerlisiniz. Siz bizim buradaki 3. gözümüzsünüz. Sizin tecrübeleriniz, birikimleriniz, yaptığınız haberler, yazdığınız makaleler bizim için çok önemlidir. Memleketi sizin gözünüzden görmek bizim için ayrı bir tecrübe oluyor. Yaptığınız bütün katkılar, sağladığınız bütün destekler için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Yaptığı konuşmasında Mardin'de yaşadığı anılardan da örnekler veren Milletvekili Çankırı, duygusal anlar yaşayarak zaman zaman göz yaşı dökmesi bazı gazetecilerin de gözlerinin dolmalarına neden oldu. 

 

Mardinli gazetecilere verilmiş bir Karadeniz sözünün olduğunu hatırlatan Milletvekili Çankırı, Karadeniz gezisi Trabzon ziyaret proğramını gazetecilerin dilediği tarihte gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Gazetecilerin TOKİ'den konut sahibi olabilmeleri için gerekli kolaylığın sağlanması için TOKİ Başkanı Ergül Turan'la görüştüğünü ve bu konuda gerekli desteğin sağlanması için söz aldığını hatırlatan Çankırı, Mardin'deki gazetecilerin ilgili çalışmayı başlatması ve girişimde bulunduktan sonra gerekli takibi kendisinin yapacağının sözünü verdi.

 

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü'nün Mardin'e yaptığı hizmetlerden ötürü Milletvekili Çankırı'ya bir teşekkür plaketi taktim ederken, gazetecilere bir kez daha teşekkür eden Milletvekili Çankırı, gözyaşları arasında gazetecilerle vedalaşarak toplantıdan ayrıldı.

 



Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2018, 23:03

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER