banner113

Büyükşehir Belediyesinden Diyabet Günü Farkındalık Etkinliği

Mardin Büyükşehir Belediyesi, diyabet günü etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak ve bilgilendirmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden Diyabet Günü Farkındalık Etkinliği

Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Mardin Devlet Hastanesi işbirliğinde “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında Devlet hastanesi konferans salonunda diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık oluşturmak, aileleri bilinçlendirmek ve bu hastalıklardan etkilenen aileleri desteklemek amacıyla etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Alpay Tuncar, gerçekleştirilen farkındalık etkinliği dolayısıyla Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi V. Mustafa Yaman’a teşekkür etti.

Diyabetin çağımızın kaçınılmaz bir sonu olduğunu belirten Tuncar, hazır Fas Food benzeri gıdalarla beslenme ve genetik faktörlerle birlikte diyabet ile sıkça karşılaşıldığını söyledi. 

Diyabete karşı farkındalığı artırmak amacıyla 14 Kasım'ın Dünya Diyabet Günü olarak kutlandığını anımsatan Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Yıldız, “Diyabet farklı türevleri bulunan halk arasında şeker hastalığı olarakta bilinen vücut organlarının fonksiyonlarına ciddi hasar verebilen bir hastalıktır. Uzmanların gözetiminde uygun beslenme, medikal tedavi, düzenli egzersiz ve diyabet eğitimi gerektiren bir süreçtir. Her yıl 14 Kasımda diyabete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bizde günün anlam ve önemi bağlamında Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ve Mardin Devlet Hastanesi işbirliğiyle diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık oluşturmak, aileleri bilinçlendirmek ve bu hastalıklardan etkilenen aileleri desteklemek, ayrıca tedavi sürecinde olan çocukların da moral ve motiavsyonlarını artırmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinlikte bize destek olan Sayın Mardin Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman’a ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Sağlık çalışanları ve uzmanlar eşliğinde sunumlarla bilgilendirmelerin yapıldığı etkinlikte çocuklar, top atma, çuval yarışması, yumurta taşıma yarışması, sandalye kapmaca ve gösterileriyle gönüllerince eğlendi.

Etkinlik, çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2019, 17:19

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER