banner113

Rahime Ninenin Tek İstediği Kendi Bahçesinde Bir Göz Oda

Mardin’in Kızıltepe İlçesinde yaşayan 80 yaşındaki Rahime Emen tek isteği yıkılmak üzere olan evinin bahçesinde bir göz oda.

Rahime Ninenin Tek İstediği Kendi Bahçesinde Bir Göz Oda

Kızıltepe’de Atatürk Mahallesinde yaşayan 80 yaşındaki Rahime Emen yıkık, dökük, rutubetli bir evde maddi imkansızlıklardan içinde yaşıyor. 3 erkek evladı olan Emen çocuklarının da maddi durumdan dolayı ona bakamadığını ve onların yanında da yaşamak istemediğini söyleyen Rahime Emen ben çocuklarımla kalmak istemiyorum yaşlandığım bu evde kalmak istiyorum ama ev üzerime yıkılacak neredeyse o yüzden tek istediğim avlumda tek bir göz oda dedi.

80 yaşındaki Rahime Emen yalnız yaşadığı evinde hastaneye giderken hırsızların evine girip eşyalarını çaldığını söyleyen Emen, eskiden biraz eşyam vardı evde ama hırsızlar kapılarımı pencerelerimi kırarak evime girip eşyalarımı çaldılar halada çalıyorlar. Evde hiçbir şey kalmadı.  O yüzden yetkililere sesleniyorum bana yardım edin ben artık bu evde kalmaktan korkuyorum dedi.

 

‘’Yaşlandığım evde kalmak istiyorum’’

3 tane oğlum var diyen Rahime Emen,  biri İzmir’de diğer ikisi Mardin’de onlarında maddi durumu olmadığından bana bakamıyorlar. Ben bu evde yaşlandım o yüzden çocuklarımın yanına gitmek istemiyorum. Onlara gidince sıkılıyorum. Ben evimde kalmak istiyorum. Çocuklarım çağırıyor gitmiyorum. Zaten onların da bana bakacak durumları yok. Diye konuştu.

 

“Ev başıma yıkılacak diye korkudan evde kalamıyorum’’

Evimden kopamıyorum ama halimi görüyorsunuz. Hastaneye gidiyorum bir hafta 10 gün hastanede kalıyorum. Kapımı kırıp evime girip hırsızlık yapıyorlar. Eşyalarımı çalıyorlar. Kim olduklarını bilmiyorum. Maddi durumum yok. Görüyorsunuz halimi rutubetli evde aç susuz kalıyorum. Evim damlıyor. Evde korkudan kalamıyorum başıma yıkılacak diye. Ev berbat bir halde O yüzden bazen komşulara gidip kalıyorum. Çocuklarımın da maddi durumu yok. Onlarda öyle olduğu için ben size sığınıyorum bana yardım edin. 20 yıldır bu evde yaşıyorum eskiden maddi durumum biraz iyiydi. Ama evime hırsızlar girdiği için evimde hiçbir şey kalmadı diyerek yardım isteyen 80 yaşındaki Rahime Emen, ben kendi evimde huzurluyum bana yardım edilmesini istiyorum. Bir yere gitmek istemiyorum ama evim yıkılmak üzere. Dedi.

Haber/fotoğraf: Diler Erbeyi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 12:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER