banner113

Öter,Tıp Fakültesi Ve Şehir Hastanesi Talebinde Bulundu

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Onursal Başkanı ile Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Mart ayında Mardin’e gelmesi bekleniliyor.

Öter,Tıp Fakültesi Ve Şehir Hastanesi Talebinde Bulundu

İnşallah Mardin’e geldiği zaman bize şehir hastanesi veya tıp fakültesi başlatma müjdesini verir. “ dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Öter, Mart ayı içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızın bir Mardin ziyareti olduğuna dair duyumlar aldık. Bizde bu vesile ile sayın Cumhurbaşkanımızdan taleplerimiz olacak sivil toplum örgütleri olarak, 800 bin nüfuslu kadim şehir Mardin’in Artuklu Üniversitesi bünyesinde fakültelerden bir tanesi tıp fakültesi olması ve ayrıca Mardin’e bir şehir hastanesi yapılması konusunda biz sayın Cumhurbaşkanımıza gerek basın aracılığı ile gerek Milletvekillerimiz ve il başkanımız aracılığıyla ve pankartlarla  bu talebimizi iletmek istiyoruz. Ayrıca yazılı olarak ta Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmeye çalışacağız.”

Bunun haklı bir talep olduğunu kaydeden Öter şunları söyledi:

Mardin gibi her gün farklı alanlarda gelişen bir büyükşehir olması hasebiyle bu bizim hakkımızdır. Cumhurbaşkanımızın da bu haklı talebe ilgisiz kalmayacağı inancı toplum olarak biz yaşıyoruz. Bundan dolayı biz yalnız değil farklı kesimlerde sayın Cumhurbaşkanımıza bu talebi iletecekler. Biz tıp fakültesini Artuklu Üniversitesi bünyesinde mutlaka kurulmasını ve şehir hastanesinin kurulmasını istiyoruz. Bu bizim hakkımızdır. Bu haklı talebimizin de sayın Cumhurbaşkanımızın da onay vermesiyle Mardin’de sevilen sayın Cumhurbaşkanımızın kendisini seven halka da bir müjde olarak ve sevgisine daha da güç katacak bir şekilde bu kararı vermesi çok iyi olur. Şu anda bu Mardin’in önemli ihtiyaçlarındandır. Taleplerinden bir tanesidir. Bu vesile ile bu talebimizi ileteceğiz. Takip edeceğiz İnşallah bu talep yerine gelecek bu hevesimiz kursağımızda kalmayacak diye düşünüyorum.”

Hububat Ticaret Merkezi Başkan Yardımcısı Mehmet Sadık Erdoğan ise şöyle dedi:

“Mardin için biz şehir hastanesi istiyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanımız bu müjdeyi verir.  Dedi”

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 13:15

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER