banner113

MTDF Genel Başkanlığına Yeniden Öter Getirildi

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF. Genel Başkanlığı’na kurucu başkan Mehmet şerif Öter yeniden oybirliğiyle genel başkanlığa getirildi.

MTDF  Genel Başkanlığına Yeniden Öter Getirildi

Yaklaşık 20 gün sonra olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirecek olan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF’ nin mevcut genel başkanı İbrahim Aydın’ın  “Kongrede aday olmayacağını açıklaması üzerine yönetim kurulu,  En yaşlı üye ve teşkilat başkanı olan Menduh Kavan  Başkanlığında olağanüstü toplanarak, Federasyonun kurucu onursal başkanı Mehmet Şerif Öter’in tekrar genel başkanlığa getirilmesine oybirliğiyle karar aldı.

Alınan karar üzerine kısa bir açıklama yapan Mehmet Şerif Öter “Bu kararı alan arkadaşlarımla yaklaşık sekiz yıldır sivil toplum alanında Mardin’imiz için elbirliği, gönül birliyle ve örnek bir dayanışma içerisinde Sivil toplum olarak, hizmet geliştirme ve sorunların çözümüne katkı sunmaya çalıştık. MTDF.sivil toplum alanında Mardin halkımızın güven ve teveccühünü kazanmış,siyaseten tarafsız,ama haktan ve halktan yana taraf olan  69 STK.Bileşeni bulunan güçlü bir oluşumdur.  Yaklaşık bir buçuk yıldır İbrahim Aydın kardeşim genel başkanlık görevini yürüttü. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Biz yine beraberiz, birlikteyiz. 

Öter “bundan bir buçuk sene önce bazı nedenlerden dolayı genel başkanlıktan ayrıldım. Şimdi arkadaşlarım tekrardan görev almam yönünde karar aldılar.. Arkadaşlarımın almış olduğu karara saygı duyarak federasyonun gelecekteki başarısı için mutlulukla kabul ettim. Haziran sonu gibi olağan kongremizi gerçekleştireceğiz, yürütme ve yönetim kadromuzu kamuoyuna açıklayacağım.                                                   Öter  “Ayrıca yakın bir zamanda Mardin genelinde aktif çalışan derneklerimizle ve diğer STK.larımızla  geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Öyle görünüyor ki önümüzdeki süreçte Bölgemizde ve Ülkemizde sivil topluma çok iş düşecek. Önyargısız ve aktif olan tüm sivil toplum örgütlerimizle çalışmak istiyoruz. “Dedi.

 

Sivil toplum alanında önemli çalışmalarıyla tanınan; Mehmet Şerif Öter Kimdir?

2007 Yılında Kızıltepe Zahireciler derneği kurucu başkanı hala devam ediyor. Ortadoğu’nun en büyük Kızıltepe Hububat Ticaret merkezi kurucu başkanı.              Mardin Genelinde ilk dernek örgütlenmesi olan Kızıltepe STK.Platformu kurucu Bşk.  Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.kurucu Başkanı.                    Avrupa Türk işadamları konseyi ATİK. Mardin il başkanı.                                                       Ülke genelinde 20 yakın Sivil toplum örgütlerinde yönetici ve üyedir..

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2018, 17:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER