banner113

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Kızıltepe Başak FM'de

Mi’raç Gecesi’nin Faziletlerini Anlattı

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik  Kızıltepe Başak FM'de
 

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Kızıltepe Başak FM'de Mir’aç Kandili Özel Programı’nda Kızıltepe Başak FM’in Genel Yayın Yönetmeni Nur Patır’ın konuğu oldu. Programda, Hz. Muhammed’in Mi’raç mucizesini ve bu gecenin faziletlerinden bahsetti.

Mir’aç bir müjdedir diyen Çelik: “Mir’aç Kandili Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gecedir. Bu gece Hz. Muhammed Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükselmiştir. Bu olay İsra ve Mir’aç mucizesi olarak anılır. İsra olayı Hz. Muhammed'in bir gece Mekke’den Kudüs’e, Mir’aç olayı ise gökler ötesinde yaptığı yolculuktur” dedi.

M’iraç Gecesi’nde bizlere namazın farz kılındığını söyleyen Çelik: “ Allah'a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verilerek Bakara Suresi'nin son iki ayeti vahyedildi. Bu geceyi namaz kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, istiğfar ve dua ederek ihya edebiliriz” ifadelerinde bulundu.

 

Çelik,  Allaha şirk koşmayın, anne babaya iyilik yapın, elde ettiğiniz malı Allah yolunda harcayın, israf etmeyin, cimrilik etmeyin, böbürlenme, zinaya yaklaşmayın ve kız çocuklarını öldürmeyin diyerek İslam ahlakına ve İslamla yükselmeye de değindi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 09:54

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER