Kızıltepe'de ‘Sokakta Satranç Var’ Etkinliğine Büyük İlgi

Mardin Kızıltepe ilçesinde Satrancı sevdirmek ve yaymak amacıyla düzenlenen sokak satrancı büyük ilgi gördü.

Kızıltepe'de  ‘Sokakta Satranç Var’  Etkinliğine Büyük İlgi

Satranç Federasyonu Mardin il temsilciliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte, Sokakta kurulan masalarda satranç severler en iyi hamleyi yapabilmek için hünerlerini sergiledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte her yaştan sporcu katılım sağladı.

 

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından her yıl 08-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Sokakta Satranç Var “ etkinliğinin bu yıl düzenlenen 5. Yıl etkinliği kapsamında etkinlik Mardin ve ilçelerinde de bu yıl ikincisi düzenlendi. Kızıltepe ilçesi Özmen Parkı yanında bulunan ADEM ile Hikmet Usta Kebap Salonu arasında kalan sokağın ortasına satranç masaları kuruldu. Bu spora gönül vermiş katılımcılarım en iyi hamleyi yapabilmek kıyasıya mücadele verdi. Turnuvaya her yaş grubundan 50’ye yakın sporcu katılırken, etkinliğe gelen vatandaşlar hem pratiklerini geliştirdiklerini hem bu spora gönül vermiş yeni satranç arkadaşlar edindiklerini belirtiler.

Satranç Takımını alıp gelen satranç severlerin katılımının  memnuniyet verici olduğunu söyleyen Türkiye  Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Yardımcısı Cengiz Yalçın, “İnsanların satranca olan ilgisini artırmak için federasyonumuz 2 ve 8 Eylül tarihleri arasında ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliği düzenliyor. Halkımız çocukları ile beraber, aileleri ile beraber bu etkinliğe katılarak satranca olan ilişkisini göstermiş oluyor. Ayrıca daha önce satranç oynamamış kişilerin de bu ortamlarda satranca olan ilişkisi devam ediyor” dedi.

Sokakta yapılan etkinliğe katılan satranç severler ise, Sokakta satranç düzenlenmesinin asıl amacının sokaktan geçen kişilerin dikkatini çekerek bu spora merak uyandırmak dikkat çekmek olduğunu belirterek, bizleri gören vatandaş da gelip oyuna katılıyor bilmeyenlerde izleyip satranç hakkında fikir edinip oynamak için heves ediniyorlar. Diyen katılımcılar, “ ‘burada satranç var’ sloganının olduğu etkinliğimizi görenler gelip onlar da oynuyorlar. Bu güzel bir şey hep beraber burada satranç oynuyoruz. Burada ki amaç rekabet değil Satrancı yaymak ve birbirimizle kaynaşmak” şeklinde konuştular.

Kızıltepe’de akşam saatlerinde başlayan ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliği geç saatlere kadar sürerken, etkinliğin Mardin’in diğer ilçelerinde devam edeceği açıklandı.

Kızıltepe’nin tanınmış aşçılarından Hikmet Kebap Salonun sahibi yemek ustası Hikmet Ölçer’in etkinliğe katılan satranç sever ve katılımcılara çiğköfte ve tatlı ikramında bulunarak etkinliğe katkı sunup ev sahipliği yaptı. Ölçer ayrıca, tüm çocuklara balonlar hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2019, 19:57

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER