banner113

Kızıltepe’de ‘Engelliler Günü’ programı düzenlendi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, belediye ve kaymakamlık işbirliği ile ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla farkındalık programı düzenlendi.

Kızıltepe’de ‘Engelliler Günü’ programı düzenlendi

Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Kaymakamlığı iş birliğiyle engellilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Mardin Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, Kızıltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi Gökdemir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Vali Yardımcısı Demirdağ, etkinlikte yaptığı konuşmada, merkez, ilçe ve kırsal mahallelerde ikamet eden özel gereksinimli vatandaşlara sağlık, eğitim, istihdam ve evde bakım gibi temel hizmetlerin sunulmasında önemli mesafeler kat edildiğini ve devlet olarak vatandaşların daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için bütün imkanlarını seferber ettiklerini, etmeye devam edeceklerini söyledi.

Proğramda, Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi ve İstanbul Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından tedarik edilen 6 akülü ve 65 mauel tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli bireylere hediye edildi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER