banner113

Kızıltepe Topyekün Demokrasi Nöbetinde

15 Temmuz 2016'da FETÖ’cüler tarafından kalkışılan darbe girişiminin yıl dönümünde tüm Türkiye ile birlikte Mardin merkez ve ilçelerinde vatandaşlar meydanlara çıkarak demokrasi nöbetine katıldı.

Kızıltepe Topyekün Demokrasi Nöbetinde

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günü anma kutlamaları etkinlikleri kapsamında Kızıltepe’de yapılan etkinliklere Cumhuriyet meydanında yapıldı.

Cumhuriyet meydanı ve meydanda yer alan caddelerin bayraklarla donatıldığı anma etkinliklerine İlçe kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş,4. Hudut alay komutanı Şenol Şahin, Ak Parti ilçe başkanı Faruk Kılıç, ilçe Emniyet müdürü Aykut Çetinkaya, ilçe müftüsü Masum Taşçı, milli eğitim müdürü Mehmet Ali Az’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruşlarının amirleri, STK ve Oda temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet meydanında düzenlenen 15 Temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günü etkinliklerine gelenlere etli pilav ve ayran ikramının ardından çay ve limonata dağıtıldığı etkinliğin ilerleyen saatlerinde alanda bulunan vatandaşlar çorba ikramında bulunuldu.

 

Gençlik Merkezi Müdürü İmran Tekin’in sunduğu ve Saat 20.00’de başlayıp sabah ezanına kadar devam eden 15 Temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemi ile ilgili olarak Kaymakam ve Belediye bakan vekili Ahmet Odabaş ile Ak Parti ilçe başkanı Faruk Kılıç birer konuşma yaparak, Halkın canı pahasına devletine, bayrağına ve demokrasiye sahip çıktığına dikkat çektiler. Merkez yeni cami İmamı tarafından okunan Kur’an-ı kerim’in ardından Mevlid ve ilahilerin okunduğu proğramda İlçe müftüsü Masum Taşçı tarafından dua okundu.

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi saat 00.13’te selaların okunduğu etkinlik sabah ezanından yaklaşık 1 saat sonra Merkez yeni camide kılınan sabah namazının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 13:17

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER