banner113

İpekyolu’nda yayaların ölüm geçişini engellemek için tel bariyerler onarıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, araç trafiğinin en yoğun olduğu kent merkezinden geçen uluslararası İpekyolu’nda birçok ölümlü kaza yaşanmasına rağmen, yayalar üst geçitleri kullanmamak için kırıp geçtikleri tel bariyerler onarıldı.

İpekyolu’nda yayaların ölüm geçişini engellemek için tel bariyerler onarıldı

Kızıltepe ilçe merkezinden geçen uluslararası tarihi İpekyolu’nda yayaların karşıya rahat bir şekilde geçmesi için yaklaşık 200 metre arayla yapılan 2 adet üst geçitler, vatandaşlar tarafından kullanılmayıp geçişleri engellemek için çekilen tel bariyerlerin kırıp karşıya geçmeye geçmeyi tercih etmesi üzerine bu tehlikeli davranışın önüne geçmek için Kızıltepe Belediyesi tarafından kırılan tel bariyerler onarılarak yeniden geçişlere kapatıldı.

Tehlikeli olduğunu bilmesine rağmen üst geçitleri kullanmayıp ölüme davetiye çıkarır şekilde yolu kullanan vatandaşlar ile ilgili basında çıkan haberler üzerine harekete geçen Kızıltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Vatandaşların can güvenliği için kırılan tel bariyerleri yeniden onarıp yeniledi.

Kızıltepe Kaymakamı/ Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin’in talimatları doğrultusunda Kızıltepe Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri, İpekyolu üzerinde üst geçidin hemen altında vatandaşlar tarafından orta refüjlerdeki tel bariyerlerini kırıp karşıdan karşıya geçmeye çalışması ve can güvenliklerini tehlikeye atmalarını engellemek için kırılan söz konusu bariyerleri tamir edildi. Belediye yetkilileri, tel bariyerlerin yeniden kırılması durumunda tekrar onarıp yayaların tehlikeli geçişlerine engel olunacağını belirttiler.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER