banner113

Buğday ekimine dualarla başlandı

Mardinli çiftçiler, yaklaşan kış mevsimi öncesi buğday tohumlarını dualarla toprakla buluşturuyorlar.

Buğday ekimine dualarla başlandı
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çiftçiler, temel gıda maddeleri arasında yer alan buğdayın ekimine başladılar. Yaklaşan kış mevsimi öncesi hummalı bir çalışma yürüten çiftçiler, buğday tohumlarını dualarla toprakla buluşturup hasat mevsimini bekliyor.

Kızıltepe ilçesi Çağıl Mahallesinde Halil Karahan ve diğer çiftçilerin buğday ekim çalışmalarına katılan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Mezopotamya’nın verimli ve bereketli topraklarda buğday ekiminin başladığını anımsattı.

Diğer bitkilere oranla daha dayanaklı olan buğday ve arpa gibi ürünleri tercih eden çiftçiler bu yıl üretimden umutlu olduğunu aktaran Kaymakam Çam, ekim yapmanın çok meşakkatli olduğunu, çiftçilere bu konuda Allah’tan kolaylıklar dilediğini söyledi.

Yazın hasadı yapılacak olan buğdayların verimli olması için Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı, dua ederken çiftçiler ve protokol de âmin dedi.

Çok giderin olduğunu ve her şeyin çok pahalı olduğunu söyleyen çiftçiler, ekilen buğdayların yaklaşık 9 ay sonra hasadının yapılacağını kaydettiler.  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2019, 16:27

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER