banner113

Başkan Öter Gerçek Bayramı Bu Gün Cuma Namazıyla Yaşadık.

Kızıltepe hububat ticaret merkezi ve Mardin toplumsal dayanışma federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter iki buçuk aydan sonra hububat merkezinde kılınan ilk Cuma namazından sonra yaptığı açıklamada “Gerçek bayramı bu gün yaşıyoruz dedi.

Başkan Öter Gerçek Bayramı Bu Gün Cuma Namazıyla Yaşadık.

Koronoviris salgını nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde yaklaşık iki buçuk aydır ülke genelinde Cuma namazları ve cemaatle kılınan diğer namazlar camilerde kılınamıyordu. Ancak normalleşme süreci çerçevesinde bu Cuma camilerin avlusunda veya bahçelerinde sosyal mesafe korunarak ve cemaat maskesini takarak, ilk Cuma namazı kılınmaya başlandı.

Mardin’in en büyük ikinci konumda olan üç bin kişilik caminin bulunduğu Kızıltepe hububat ticaret merkezi Şeyh Şerif Kahraman Camii açılmadı fakat Cemaat açık alanda Cuma namazını kıldı.

Hububat Ticaret Merkezi başkanı Öter yaptığı açıklamada “Namaz kılan Müslümanlar olarak Gerçek bayramımızı bu gün yaşadık. Salgın dolayısıyla Allah’ın evleri kapanmıştı, bu çok üzücü bir durumdu, fakat yapacak bir şey yoktu sonuçta her şey insanlarımızın sağlığı için alınan tedbirlerdir. Allah’a sonsuz şükürler olsun bu gün Cuma namazımızı açık alanda sosyal mesafenin korunduğu, herkesin maske taktığı ve kendi namazlığını getirdiği güzel ve temiz bir alanda ilçe müftümüz Sayın Mahsum Taşçı hocamız Cuma namazımızı kıldırdı. Kızıltepe Kaymakamımız Sayın Hüseyin Çam Mardin AK. Parti Milletvekili Sayın Cengiz Demirkaya, İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Emin Yıldırım, İlçe jandarma Karakol komutanımız, AK. Parti Kızıltepe İlçe başkanımız Sayın Bülent Şahin ve çok sayıda hububat pazarı esnafı namaza saf tuttu. Namaz sonrası İlçe Kaymakamı Sayın Hüseyin Çam Milletvekili Sayın Cengiz Demirkaya yeni hasat sezonu dolayısıyla zahireci esnaflarını dükkânlarında ziyaret ederek hayırlı ve bereketli bir hasat sezonu temennisinde bulundular. Zahireci esnafların sosyal mesafe kuralına titizlikle uyduklarını gören Kızıltepe Kaymakamı Sayın Hüseyin çam esnaflarımıza ayrıca teşekkür etti. 

Öter “Bizim için bayram havasında ve büyük bir manevi atmosferde geçen bu Cuma gününde ziyaretleriyle bizi mutlu ve onure eden Sayın Kaymakamımıza, Milletvekilimize, emniyet müdürümüze, Jandarma karakol komutanımıza, ilçe başkanımıza ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2020, 20:54

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER