banner113

Ankara Katliamı Kızıltepe’de Kınandı.

Sancar: Halkların birleşmesinden korktukları için katliamlar yapıyorlar.

Ankara Katliamı Kızıltepe’de Kınandı.

DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütleri, Ankara’da düzenlenen Barış Mitingi’ne yapılan bombalı saldırıyı kınamak amacıyla Özgürlük meydanında basın açıklaması yaptı.

 

Ankara’da düzenlenen Barış Mitingi’ne yapılan bombalı saldırıyı kınamak amacıyla DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütü öncülüğünde Kızıltepe Özgürlük Meydanında düzenlenen basın açıklamasına DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütlerinin yanı sıra HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Ası, KESK Kızıltepe Temsilciliği, bir kısım dernek ve STK temslci ve üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

 

“Barışa, Özgürlüğe ve İnsanlığa yönelik Ankara’da yapılan katliamı lanetliyoruz” yazılı pankartın önünde yapılan basın açıklamasında polisin geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

 

Açılışı konuşmasını yapan HDP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Lokman Yaşar, son günlerde dile getirilen barış çağrılarına vurgu yaparak kendilerine yönelik saldırıların da arttığını söyledi. Türkiye’nin üç bir tarafının denizlerle kapalı olduğunu ancak bu denizlerin kana bulandığını aktaran Yaşar, “ Bizler buradan bir daha söylüyoruz. Öpmediğimiz eli bizler bükmesini de biliriz ve onu bükeceğiz. Çünkü bizler İnadına barış, demokrasi demeye devam edeceğiz” dedi. Yaşar ayrıca sosyal medyada dolaşan provokatif haber ve paylaşımlara itibar edilmemesini ve Partinin yapacağı açıklamalara uyulması yönünde uyarıda bulundu.

 

Yaşar’ın ardından söz alan KESK Kızıltepe dönem sözcüsü Erdal Çam ise “Bizler her seferinde insanlık suçu demekten bıktık. Bugün bu insanların insanlığından da hiçbir şekilde bahsetmeyeceğiz. Çünkü bunlar hiçbir şekilde insan değildirler. Türkiye’nin her bir tarafından emekçi arkadaşlarımız Ankara’da sadece barışı haykırmak için toplanmışlardı. Ancak savaş ve saray lobisi barışı katletmek kadar artık çaresizdir. Bunun çok iyi farkındayız. Fakat biz emekçiler olarak inadına barış demeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“Katliamı yapanlar sadece kendilerini bitirirler.”

Daha sonra söz alana HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise konuşmasına başsağlığı dileklerinde bulunarak başladı. Bu şekilde katliamlar yaparak ve katliama sebep olanların sadece kendilerini bitireceğinin altını da çizen Sancar, “Bizler barışın olduğu bir ülkeyi sağlamak için yolumuza devam edeceğiz. Katliamı yapanlar ve buna sebep olanlarda çok iyi bilsinler ki onlar sadece kendilerini bitirirler. Onlar öldürdükçe kendileri biter. Katilleri biliyoruz. failleri ve arkalarında kimlerin olduğunu biliyoruz. Bunu nerden mi biliyoruz? En yakın örnek olarak Diyarbakır’dan ve Suruç katliamından biliyoruz. Biz bu katillerin nerden beslendiğini de biliyoruz. Gözlerine baktığımız zaman en ufak bir utanç göremezsiniz. Kan görürsünüz. Gözlerini kan bürümüş bunların. Gözlerini iktidar hırsı bürümüş. İktidarları için her şeyi yapmaya hazırdırlar. Biraz daha dikkatli bakarsanız gözlerinden korkuyu da görürsünüz. Neyden korkuyorlar? Halkların birlikteliğinden korkuyorlar. Suruç’ta katlettikleri insanlar farklı halklardan bir araya gelmiş barış için özgürlük için birleşmiş gençlerimizdi. Canlarımızdı. Halkların buluştuğu her yer onlara korku salıyor. Çünkü halklar bir araya geldi mi onların bu yalan sistemini yerle bir eder” şeklinde konuştu.

 

“Bu milli bir katliamdır”

Sancar, katliamı yapanların ellerinde sadece tek bir şeyin olduğunu ve bunun da savaş politikası olduğunun altını çizerek bununda katliamcılar tarafından uygulandığını söyledi. 7 Haziran’da seçimine de dikkat çeken Sancar, seçim sonrası yenilginin hazmedilmediğini ve bunun da başlatılan savaşla açık bir göstergesi olduğunu aktardı. Sancar, yaşanan katliamın tanıdık olduğunu ve bunun bir milli katliam olduğuna da vurgu yaparak “Milli vekil istiyordu ya Cumhurbaşkanı işte bu yaşanan da milli bir katliamdır. Bu devletin tarihinde var olan bir geleneğin son halkasıdır. Milli dedikleri zaman hangi güçler bir araya geliyor? Derin devlet, mafya, çeteler, katiller, bir elinde Rabia bir elinde de bozkurt işareti olan mafya liderleri bir araya geliyor. Ve bunların başında da bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin başında duruyor. Bu bizim için bir utançtır” dedi.

 

“Canlarımız barış şehitleridir.”

Sancar, her şeye rağmen barış yürüyüşlerini gerçekleştireceklerini belirterek “Canlarımız barış şehitleridir. Onların anılarına bağlılığımız için barış yürüyüşümüzü daha da güçlü ve kararlı bir şekilde yürüteceğiz. Onlara barış borcumuz var. Toprağa verilen tüm canlarımıza barış borcumuz var. Biz bu borcu bütün gücümüzle, duruşumuzla bunu bütün halkımızla beraber yerine getireceğiz. Türkiye halkları ile beraber olduğumuz zaman bunu biliyoruz ki bunu başaracağız. Çünkü tüm dünya biliyor ki en büyük güç halktır. Onlar halkı kaybettikçe silaha, kana ve talana başlıyorlar. HDP baştan beri eşit ve özgür bir şekilde yaşamayı istiyor. Çatışmalar dursun diye bizler her şeyi yaptık. Bugün yapılan çağrılara KCK olumlu davranarak çatışmasızlık kararı verdi. İşte bu onların en büyük korkusu oldu. Şimdi çırılçıplak bir şekilde savaş makineleri ile savaşı daha da yükseltmeye devam edecekler. Ama bizler barış için onların karşılarında olmaya devam edeceğiz. İktidar kanla olmaz” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Ankara’da yapılan saldırı sonrasında yaşamlarını yitirenler adına Saygı duruşu ve sonrasında iki dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren kitle alkışlar ve sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 23:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER