banner113

Akbaba, “Takımımıza toplumun STK’lerin ve kurumların sakip çıkıp destek olmasını bekliyoruz“

Kızıltepe Engelliler Birliği Derneği 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akbaba, “Takımımıza toplumun STK’lerin ve kurumların sakip çıkıp destek olmasını bekliyoruz“
Kızıltepe Engelliler Birliği Derneği, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle Mardin ve Kızıltepe’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarını konuk etti. Dernek merkezinde gazeteciler ile bir araya gelen Dernek başkan İzzettin Akbaba, yönetim kurulu üyeleri ve derneğim tekerlekli sandalye basketbol takımı sporcuları basın mensuplarının günü kutladı.

Gazetecilerin toplumun sorunları muhataplarının dikkatine çekerek çözümü noktasında önemli bir görev ifa ettiklerini söyleyen Kızıltepe Engelliler Birliği Derneği başkanı İzzettin Akbaba engellilerin karşılaştıkları sorunları basın mensupları ile paylaştı. Engellilere acınacak bir birey veya ikinci sınıf vatandaş olarak yaklaşılmaması isteyen Akbaba, hayatlarının kolaylaştırılmasını istediklerini, sosyal ve sportif imkanların sağlanıp topluma kazandırılmalarını istedi.

Akbaba, “ Derneğimiz bünyesinde şampiyonluk mücadelesi veren tekerlekli sandalye basketbol takımımız var, imkan verildiğinde engellerin aşılabileceğini gösterdik. Takımımıza toplumun STK’lerin ve kurumların sakip çıkıp destek olmasını bekliyoruz. Memur kontenjanına yerleşmek amacıyla sınava hazırlanmak isteyen engelli kardeşlerimiz için EKPSS kursumuz var. Dernek olarak aktif bir çalışma içindeyiz. İsteğimiz yaşamımızı kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılıp hakkımız olan kontenjanlara alımlar yapılıp istihdam sağlanmasıdır.” Diyen Akbaba, Ulaşımda çok sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekerek kaldırım düzenlemelerinin engelliye yapılmasını gerektiğini, yapılan yerlerin önlerinin araçlar tarafından kapatılmamasını istediklerini belirterek, aynı zamanda devlet tarafından kendilerine tanınan ve ücreti devlet tarafından ödendiği halde toplu taşıma araçlarının kendilerini araçlara almaktan kaçındıkları gibi aldıklarında da bedava bindirmiş gibi davranılmamasını, araçlardaki rampaların ise pasif durumda olmasından yakındı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 12:31

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER