banner113

Türkmen: Receb ve Şaban ayları bizlere Ramazan’ı gösteren birer tabeladır

Üç ayların gelmesinin habercisi olan Regaip Kandili’nin bu akşam idrak edileceğini ifade eden Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, üç aylarda ibadetlerin sıklaştırılması gerektiğini ifade etti.

Türkmen: Receb ve Şaban ayları bizlere Ramazan’ı gösteren birer tabeladır

İslam aleminde idrak edilen 5 kandilin 4’ünün içinde yer aldığı ve sevapların bollaştığı mübarek üç aylar bu gece başlıyor.

Konuyla ilgili İLKHA mikrofonlarına konuşan Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen; oruç tutmak, namaz kılmak ve Kur’an okumayı arttırmak gerektiğini belirtti.

Müslümanların her açıdan kendini geliştireceği mübarek aylara girildiğini belirten Türkmen, Filistin ve Gazze’de katliam ve soykırıma maruz kalanlara da dua etmek gerektiğini ifade etti.

Ramazan ayı dışında üç ayların tüm günlerinde oruç tutmanın tavsiye edilmediğine dikkat çeken Türkmen, belirli günlerde tutulması gerektiğini söyledi.

“Allahım! Bize Receb’i ve Şa’ban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır”

Konuyla ilgili konuşan Türkmen, “Çok şükür bir kez daha mübarek mevsimlere yetişmiş bulunuyoruz. İnşallah bu akşam Regaib Kandili’ni idrak edeceğiz ve yarın da 3 ayların ilki olan Receb ayına gireceğiz. Öncelikle şunu ifade edeyim, milletimiz tarafından 3 aylar diye ifade edilen aylar; Receb, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu ayların önemli olmasının sebeplerinden biri manevi bir iklim, özel bir zaman dilimi olmasıdır. Yüce Allah 5 kandilden 4’ünü bu 3 ayların içerisine serpiştirmiştir. 3 ayların ilk Cuma gecesi Regaip Kandili, Recep Ayının 27’nci gecesi Miraç Kandili, Şaban Ayının 15’inci Gecesi Berat Kandili ve Ramazan’ı Şerifin 27’nci gecesi de Kadir Gecesidir. Her gece önemli ancak Kadir Gecesi bir ömre bedeldir. Tevbe Suresi 36’ncı ayette Allah Teala, “Doğrusu Allah’a göre ayların sayısı, Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına uygun olarak on ikidir; bunlardan dördü haram aylardır. İşte doğru olan hesap budur.” diye buyuruyor. Peygamber Efendimiz aleyhisselam da bir hadisinde 4 haram ayı açıklarken birinin de Receb ayı olduğunu ifade ediyor. Receb ayı cahiliye dönemindeki arapların dahi önem verdiği savaşı, kabileler arasındaki kan davalarını bitirdiği, insanların rahat hareket edebildiği önemli bir aydır.” dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER