banner113

Kılıç: Mardin Dünyanın en güzel şehirlerinden biri

Mardin Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen Mardin tanıtım günlerinin açılış proğramına katılan Milletvekili Kılıç burada Mardinli vatandaşlar ile bir araya geldi.

Kılıç: Mardin Dünyanın en güzel şehirlerinden biri

Mezopotamya’nın incisi, Dinlerin ve Dillerin, Medeniyetler şehri Kadim Kent Mardin’in kültür ve yöresel zenginliklerinin tanıtım için İstanbul Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİN FED) ve Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda yapılan Mardin İl Tanıtım ve Dayanışma Günleri fuarına katılan Ak parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç burada tüm standları tek tek ziyaret ederek Mardinlilerle bir araya gelerek onları yalnız bırakmadı.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

İstanbul Atatürk Havalimanı C Terminal etkinlik alanında kurulan Mardin İl Tanıtım ve Dayanışma Günleri fuarın açılışına Ak parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç’ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Ak Parti İstanbul Milletvekili Derya Ayaydın, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Bölge Milletvekilleri, eski bakanlardan Masum Türker, MARDİN FED Genel Başkanı Sedat Güngörür, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, Nusaybin Kaymakamı/Belediye başkan vekili Ercan Kayabaşı, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi Gökdemir, önceki dönem MARDİN FED Genel Başkanı İbrahim Biter, İş adamı ve eski Milletvekili Süleyman Bölünmez, Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan, Mardin’in ilçe belediye başkanları veya temsilcileri, işadamları, STK ve Meslek Odaları temsilcileri  ile çok sayıda Mardinli ve davetliler katıldı.

İSTANBUL’DA MARDİN HAVASI ESTİ

Mardin Tanıtım ve Dayanışma Günlerinin açılışında konuşma yapan Ak parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, “Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Mardin’de dünyaya emsal olacak farklı kültürlerin birlik ve beraberlik  için de huzur için de  kardeşliğini, barışını ve o çok kültürlülüğünü bir zenginlik olarak kabul etmesini ülkemizin, toplumumuzun en büyük değeri olarak değerlendiriyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül’de Mardin’in, dünyanın en güzel açık hava müzelerinden biri, belki de en güzeli olduğunu söyledi.

Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt’da ise konuşmasında, Mezopotamya’nın incisi, bölge turizminin lokomotifi konumundaki Mardin’in tanıtımı için 4 gün boyunca İstanbul’da vatandaşlarla beraber olacaklarını söyledi.

Mardin Dernekler Federasyon Genel Başkanı Sedat Göngörür yaptığı açıklamada, “Mardin’imizi İstanbul’a taşıyoruz, bu etkinlikle 4 gün boyunca İstanbul’da buram buram Mardin havası esecek, burada yaşayan hemşerilerimizin memleket özlemini bir nebze de olsa gidermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Mardin’i tanımak isteyen tüm İstanbul halkını 25-28 Ocak tarihlerinde Atatürk Havalimanı’ndaki fuarımıza bekliyoruz” dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER