banner113

Kaymakam Şahin, Basın ile bir araya geldi.

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin, Kızıltepe İlçesinde görev yapan Ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Şahin, Basın ile bir araya geldi.

Göreve başladığı süreçte Kaymakamlık ve Belediye olarak yapılan hizmetler ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı/Belediye başkan Vekili Abdullah Şahin’e, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Evren Ekmekçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Kadir Gümüş, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Hadi Gökdemir, DEDAŞ ilçe temsilcisi Fahrettin Tursun, MARSU Kızıltepe şube müdürü Sıraç Kılıç, SYDV müdürü Alaattin Özel ile Belediye daire amirleri katıldı.

İlçede Emniyet ve Jandarma olarak uyuşturucu konusunda çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirten Kaymakam Şahin, Park ve mezarlıklarda yapılan iyileştirme ve denetimler sonucu buraların uyuşturucu mekanı olmaktan çıkarıldığını, gece gündüz denetimleri sürdürdüklerini ve bu konuda vatandaşlarında desteğini beklediklerini söyledi.

Son yaşanan şiddetli yağışlarda 2 aydır yaptıkları planlı ve koordineli çalışmalar ve aldıkları tedbirler neticesinde geçmişe nazaran ciddi bir sorun yaşanmadığını aktaran Şahin, eksikliklerin tamamlanması için çalışmaların süratle sürdüğünü ve bu süreçte dinlenmeden çaba sarf eden tüm kurum ve personellere çabalarından dolayı teşekkür etti.

Ülkenin geleceği olan öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim almaları ve konforlu yaşam alanı için okullarda ihtiyaç duyulan tüm destekleri sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Kaymakam Şahin, Meslek lisesi öğrencilerinin ürettiği ahşapları satın alarak kendilerine destek olduklarını da belirterek bunu yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. İlçedeki kadın merkezlerinde de kadınların ekonomik kazanç elde etmeleri için çeşitli alanlarda meslek edindirdiklerini ifade etti.

Halkın beğenisini kazanan ve büyük ilgisini gören tandır ekmeği üretimini artırmak amacıyla istihdam edilen kadın sayısının 4 den 13’e çıkarıldığını üretimin 500 adetten 1300 adete, satış noktasını da 3 çıkardıklarını belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin, daha yaşanılır bir Kızıltepe için el birliği ile çalışmalarını sürdüreceklerini bu konuda da basın ile iletişim halinde olacaklarını iletti. Gazetecilerin doğru bilgi alması için gerekli iletişim kanallarının da sağlanacağını belirtti.

Toplantıya katılan kurum müdür ve amirleri kendileri ile ilgili sorulan soruları yanıtlayarak çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER