banner113

MAÜ’den Tercih Döneminde Tanıtım Atağı Başlattı

Üniversite tercih döneminden geçtiğimiz bu günlerde MAÜ “Kadim şehir Modern Üniversite” sloganıyla bir tanıtım hamlesi gerçekleştirdi.

MAÜ’den Tercih Döneminde Tanıtım Atağı Başlattı
 

MAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, YKS Sınavı sonrası puanların açıklanmasının ardından, öğrencilerin yoğun bir tercih belirleme sürecine girdiği belirtilerek, bu kapsamda yoğun bir tanıtım çalışması gerçekleştirildiği ifade edildi.

 

Açıklamada, “ilk olarak YÖK tarafından düzenlenen “YÖK Sanal Fuarı”na katılım sağlanmış olup, sanal ortamda üniversiteyi tanıtıcı bilgi ve belgelere erişim imkânı sağlanmıştır. Ayrıca farklı bölümlerde görev yapan akademisyenlerimiz, bölümlerini tanıtmak amacıyla interaktif canlı yayınlara katılarak, öğrencilerden gelen sorulara cevap vermişlerdir. Bunun yanı sıra Mardin’e hizmet etme amacında olan çeşitli kuruluşlarla işbirliğine gidilerek İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Hatay’da şehir merkezlerinde bulunan billboardlara üniversiteyi tanıtıcı afiş ve görseller asılmıştır. Yine sosyal medya platformlarına il bazlı reklamlar verilmiştir” denildi.

 

MAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği açıklamasında ayrıca “Bütün bu çalışmalar sonucunda üniversitemize ciddi bir teveccüh olduğu, gerek sosyal medya kanallarından gelen mesajlar gerek bu mecrada yapılan tanıtım çalışmalarının izlenme sayıları ve gerek de birebir alınan geri bildirimler yoluyla görülmektedir. Örneğin sosyal medya platformlarından Instagram’da yayınlanan reklamlar toplamda 390.000 erişim ve 404.000’i aşkın görüntüleme sayısına ulaşmıştır. Yine bir başka sosyal medya platformu olan Facebook’taki reklamlar ise 117.000’den fazla erişime ve yaklaşık 150.000 gösterim sayısına ulaşmış bulunmaktadır. Pandemi sonrası yüzyüze eğitime geçilmesinin planlandığı 1 Ekim 2020 sonrası öğrencilerimizin de aramıza katılmasıyla eğitime sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde başlamayı düşünüyoruz”  ifadelerine yer verilerek, tanıtım faaliyetlerine bizzat destek veren AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’e, Mersin’de faaliyet gösteren işadamı Mehmet Deniz’e, Şanlıurfa’dan işadamı Süleyman Elgün ile MADER, MAREV, MARSEV ve MARDER’e teşekkür edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 15:39

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER