banner113

Kızıltepe’de Kürtçe şiir yarışması düzenlendi

Mardin İl Ve İlçe Orta Okuları Arasında Devam Eden Kürtçe Şiir Yarışması Büyük Bir İlgi Gördü.

Kızıltepe’de Kürtçe şiir yarışması düzenlendi

Mardin il Milli eğitim müdürlüğü tarafından Kızıltepe Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda, düzenlenen Kürtçe şiir yarışması büyük bir destek ve ilgi gördü.

Kızıltepe düzenlenen Ortaokullar Arası Kürtçe Şiir Okuma Yarışmasına 26 okuldan 26 öğrenci katıldı. Finalde Artuklu Kasımiye Ortaokul Öğrencisi Lorin Janya Yılmaz Şox u Şeng e adlı şiiriyle birinci oldu.

Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Kürtçe şiir yarışması büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne oldu. Açılış konuşmasını Kızıltepe Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi okul müdürü Tarık Yılmaz tarafından yapılan konuşmasının ardından Kürtçe şiir yarışması Kürtçe Yüksek lisans öğretmenlerinden oluşan, Profesyonel jüri heyetinin, yerini almasıyla başladı.

Mardin İlçeler arası Kürtçe şiir yarışmasında öğrenciler Ehmedê Xanî, Feqiyê Teyran’ın ve diğer Kürt şairlerinin eserlerini seslendirdiği yarışmada;

Artuklu Kasımiye Ortaokulu öğrencisi Lorin Janya Yılmaz Şox u Şeng şiiriyle birinci,

Kızıltepe Yumurcak Ortaokulu öğrencisi Büşra Tayan Qiblegaha Aşıqani şiiriyle ikinci,

Kızıltepe Vatan Ortaokul öğrencisi Elif Karaaslan Daye Min u Tenur adlı şiiriyle 3. oldu.

Yarışmaya katılan bütün öğrencilere sertifika verilirken dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tarık Yılmaz yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kürtçe Şiir yarışmamız Mardin genelindeki ilçeleri kapsayan ortaokul öğrencileri kapsayan bir organizasyon olarak düzenlendi. Bunun bir ilk olması bizi sevindirdi. Amacımız okullarda çocuklarımız anadillerini geliştirsinler ve Kürtçe ile derslerini görsünler. Buna dikkat çekmek için bu yarışmayı yaptık.” dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER