Kızıltepe de 5. Ve 9. Sınıf Öğrencileri Okullarında Yüz Yüze Eğitime Başladı

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle yaptığı planlamalar doğrultusundaki üçüncü aşamada, bugün itibariyle ortaokul 5. ve lise 9. sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitime başladı.

Kızıltepe de 5. Ve 9. Sınıf Öğrencileri Okullarında Yüz Yüze Eğitime Başladı
Yüz Yüze Eğitim Sürecinin 3. aşamasında Mardin İl Şube Müdürleri Tülay Taşdemir ve Şahin Sert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan ve İlçe Şube Müdürleri Hüseyin Mete ve Turgut Ertaş, ilçedeki okulları ziyaret ederek 5. ve 9. sınıf öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak oldular.
İlçe  Millî Eğitim Müdürü Ahmet Aslan  eğitimin üçüncü aşamasının başlaması dolayısıyla sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Yeni bir okula başlamanın heyecanıyla gözleri ışıl ışıl parlayan sevgili çocuklarım, bugün itibariyle “yüzde yüz ortaokullu ve liseli oldunuz! 1, 2, 3 dedik ve yüz yüze eğitimde bir aşama daha kaydettik. Kızıltepemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının koronavirüs salgını (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında okullarda aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçiş süreci devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ilk etapta okul öncesi ve 1. sınıflara ek olarak 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatan MEB, 5. ve 9. sınıfları da yarın itibariyle yüz yüze eğitim planlamasına dahil etti.

Yüz yüze eğitimde, resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati (2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7) uygulanacak. Lise 9. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak. Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2020, 22:36

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER