Üniversiteside Satranç Coşkusu

MARDİN

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığının koordinatörlüğünde satranç turnuvası düzenlendi.

Üniversitenin şehre değer katma, kentte yaşayan insanlar nezdinde farkındalık oluşturmak, bünyesinde ön lisans ve lisans eğitimlerine devam eden öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla sporcular arasında satranç turnuvası düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığının koordinatörlüğünde düzenlenen satranç turnuvası; Genel ve Kızlar ayrı olarak iki ayrı ketegoride yapıldı ve dereceye giren satranç sporcularına ayrı kategorilerde ödül verildi.

Yarışma sonunda duygularını dile getiren Barbara Türker, satranç sporu zihin ve analitik düşünme yeteneğimizi geliştirdiğini, bu yüzden bu sporun tüm gençler tarafından oynaması gerektğini söyledi. Yarışmada ikinci olan Amine Çetinbaş ise başta dereceye girmeyeceğimi düşünüyordum, sonraki turlarda daha fazla heyecan ve çekişmeli maçlara konsetra olarak maçlarımı aldım.Turnuvayı düzenleyenlere ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Artuklu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Maruf Saidoğlu’da; satranç turnuvası ile öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif yeteneklerinin gelişmesinde katkı sağlamak ve boş zamanlarını değerlendirmek için yaptıklarını, Üniversitemizi şehre tanıtmak ve sivil Toplum kuruluşlarıyla beraber hareket ederek; üniversiteninin daha hereketli ve aksiyon hüviyetne bürünebilmesi için bu tür sosyal faaliyetlere zemin hazırlamak istediklerini söyledi.

Artukulu üniversitesinde okuyan 80 sporcuya üçretsiz uluslararası satranç lisansı çıkarıldı.

MUSİAD Başkanı Nurettin Kassap ile Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Hadi Çomaktekin’in de birer konuşma yaptığı törende, daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Genel Kategoride Birinciye: 250 TL Kızlar Kategorisinde ise Birinciye:250 Tl

İkinciye: 200 TL İkinciye: 200 TL

Üçüncüye:150 TL Üçüncüye:150 TL

Genç MÜSİAD’ın desteklediği ve 100 ‘e yakın sporcunun katıldığı turnuva; Mardin Artuklu Üniversitesinde iki gün boyunca devam etti. Birbirinden heyacanlı ve çekişmeli geçen maçların sonunda;

Genel Kategoride Birinci: Ferit Öztekin Kızlar Kategorisinde ise Birinci: Gülderen Işık

İkinci: Abdurrahman Düzgün İkinci: Amine Çetinbaş

Üçüncü:M.Metin Öztekin Üçüncü:Rahime Tercan’a

Ödülleri dağıtıldı.

Ayrıca sadece üniversite öğrencilerinden ilk 10 giren soprculara satranç takımı, çanta ve tişiört hediye edildi ve tören sonunda turnuvaya katkısı olan ve emeği geçenlere turnuvanın anısına plaket verild.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.