MTDF Elektrik Sorununu Ankara'ya taşıdı

MARDİN

MTDF. Kızıltepe'de Yaşanan Elektrik Sorunu İçin Harekete Geçti.

Kızıltepe'de yaşanan elektrik kesintilerin çözümü amacıyla Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF Yönetimi çeşitli girişim ve ziyaretlerde bulundu.

Kesintilerin Nedenini araştırmak ve çözümü amacıyla MTDF Yönetimi Kızıltepe İlçe DEDAŞ ve Mardin İl DEDAŞ Müdürlüklerini ziyaret ederken, bir Federasyon bileşenini de Ankara'ya gönderdi.

Konuyla ilgili Bir açıklama yapan Federasyon genel başkanı Mehmet Şerif Öter "Havaların soğumasıyla Kızıltepe İlçemizin bazı semtlerinde kesintilerin günlerce devam etmesi halkımızın haklı tepkisine yol açmaktadır. Kesintilerin nedenini ve kesintilere son verilmesi amacıyla Federasyon yönetimi olarak Kızıltepe İlçe DEDAŞ Müdürü Yusuf Acar ve Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut'u ziyaret ettiklerini, DEDAŞ Yetkililerin kesintilerle ilgili verdikleri bilgiye göre Kızıltepe'ye enerji sağlayan TEİAŞ'a ait Havaalanı karşısında bulunan 125 Megavatt MW. Büyük bir Trafonun patlaması sonucu kesintilerin meydana geldiği, güç dengesi dağılımı yapmak amacıyla Mardin arıza ekibinin de Takviye amaçlı Kızıltepe'ye yönlendirildiği, İlçe merkezin geneline iki gün içerisinde enerji verileceğini en geç 4-5 gün içerisinde de Tüm köylere enerji vermeyi planladıklarını, bu süreçte Vatandaşlardan anlayış ve elektrik kullanımında israftan kaçınmalarını beklediklerini ifade ettiler.

Öter Şöyle devam etti. Mega İlçe Kızıltepe'nin her geçen gün büyümesine karşın elektrik şebekesinde kayda değer bir yatırımın yapılamaması, tesisin yetersizliği İnsanlarımızın temel ihtiyaçlarından olan elektrik hizmeti yeterince alamamasında dolayı sorunun gittikçe büyüdüğü ve meselenin sosyal boyutu itibarıyla sivil toplum olarak bizi endişelendirdiği için Federasyon bileşenlerimizden Ahmet Zincir Arkadaşımızı Ankara'ya gönderdik. Cumhurbaşkanımızın Baş danışmanı Anayasa profesörü Burhan Kuzu ile görüştüklerini sayın Kuzu Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile görüşerek, konunun ciddiyetini iletti. Elektrik sorunun çözümü Federasyonumuzun önceliğidir. Bundan sonra da her türlü Hukuki ve demokratik girişimlerimiz devam edecek, gerekirse Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza kadar konuyu taşıyacağız." Dedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.