DİSK’ten Eş Başkan Türk’e Ziyaret.

MARDİN

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) Kadın Komisyonu Cizre’de yaşanan olayları inceledikten sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

DİSK Kadın Komisyonunda yer alan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve beraberindekiler, savaşa karşı Cizre ile dayanışmada bulunmak Cizre’yi ziyaret etti. DİSK Kadın Komisyonu Cizre’de yaşanan olayları yerinde inceledikten sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek ve Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak’da hazır bulundu. Cizre’de yaşanan olaylara ilişkin gözlemlerini Eş Başkan Türk’e aktaran Çerkezoğlu, Kadın komisyonu olarak Cizre’de çatışma çıkan sokaklarda incelemelerde bulunduk ve Kadınlarla yaşanan savaşı değerlendirdiklerini söyledi. Eş Başkan Türk ise ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdikten sonra, Batıdaki insanların burada yaşananları gündeme getirmesi ve anlatabilmesi, toplumun bu savaşa karşı ciddi bir güç göstereceğini belirtti.

Ziyaret bölgede yaşanan savaşın durdurulması ve müzakere sürecinin tekrardan başlatılması için yapılan görüş alışverişinin ardından son buldu.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.