HAS PARTİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

SİYASET

TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN GÖNÜLLÜ BİRLİKTELİK Kürt Sorunu ve diğer azınlıkların sorunu Çözülmeden Demokrasi ve Adalet Tesis edilemez….


Sanki yeni bir meseleymiş gibi yeniden dillendirilen Kürt Sorunu meselesi ‘nde, siyasi Partiler’ in ve özellikle liderlerinin birbirlerine yaklaşımlarında kullandıkları üsluplar meselenin öneminin önüne geçmeye başladı. Çoğu konuda olduğu gibi burada da kullanılan üsluplar Siyaseti ve Siyasileri zor durumda bırakacağı gibi halkın siyasilere olan güvenini zayıflatmaya devam ediyor. Kürt sorununun çözümü yolunda baştan söylenmeye başlanan “MORG BEKÇİLİĞİ,ŞEYTAN ÜÇGENİ vs.” gibi ifade ve yaklaşımlar sonun nereye gideceğini göstermektedir.Lakin Has PARTİ ‘nin farklı yaklaşımı, özellikle 2009 yılında hazırladığı “TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN GÖNÜLLÜ BİRLİKTELİK” Projesinin önemi ve farkındalığı bir kez daha doğru öngörüyü ortaya çıkarmakta,hala çözüm için en etkili yol olduğu görülmektedir.Herkes tarafından biliniyor olan…..

Türkiye’de 30 yıldır devam eden,herkesin canını yakan,binlerce kurban vermemize sebep olan “şiddet ve terör” ortamının yanında yıllarca devam eden baskı politikaları, yasaklar ve hak ihlalleri ciddi bir insan hakları sorununu da ortaya çıkarmıştır. Burada, Kürtler yaklaşık olarak 80 yıldır kendilerini ötekileştirilmiş olarak görmektedirler. Aynı şey Aleviler, dindarlar ve gayrimüslimler içinde geçerlidir. Türkler, Kürtler,Araplar,Farslar ve diğerleri, hepimiz bir medeniyetin varisleri, aynı inancı ve coğrafyayı paylaşıyoruz.Bu medeniyetin tarihsel gelişimi ve medeniyet değerleri içerisinde herhangi bir grup veya ırkın diğerine karşı üstünlüğü asla yer almamıştır.Aksine geçmiş tarihlere bakıldığında milliyetçilik savaş, kargaşa, fakirlik ve huzursuzluk getirdiği gene herkesçe bilinmektedir.Meselelere yaklaşımlarda bu kriterleri hatırlayarak adım atmak doğru çözümü getirecektir.

Has PARTİ (Halkın Sesi)’nin sunduğu “TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN GÖNÜLLÜ BİRLİKTELİK” Projesi’nde (Herkes dilediği gibi inanacak ve inandığını dilediği gibi yaşayacaktır.İfade ve örgütlenme hakkı tam olacaktır.Herkes dinini, dilini, kültürünü öğrenip eğitimini alabilecektir.) Kürt sorunu olsun diğer sorunlar olsun ancak “RIZAYA DAYALI GÖNÜLLÜ BİRLİKTELİK İÇİNDE ÇÖZÜLECEĞİNE” inanıyoruz. Dolayısıyla tüm Siyasi aktörleri ve karar mercilerinin gerçekten bir çözüm arıyorlar ise,bu proje ışığında hareket etmelerini öneriyoruz.

 

TEŞKİLAT BAŞKANI

OSMAN YILDIZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.