Bölgesel Halk Eğitim Fuarı Mardin’de Yapıldı.

MARDİN

Bölgesel Halk Eğitim Fuarı Mardin’de Yapıldı. Mili Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan Bölgesel Halk Eğitim Etkinlikleri Fuarı Mardin Dara Antik Tiyatro alanında yapıldı.

 

Mardin Dara Antik Tiyatro Alanında 25-29 Mayıs tarihleri arasında açık olacak Bölgesel Halk Eğitim Merkezi Fuarında Mardin İlimiz ve İlçelerinde faaliyetlerini sürdüren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde kursiyerler tarafından el emeği göz nuru hazırlanan yöresel ürünler ile Ülkemizin dört bir yanından ( Balikesir, Manisa, Isparta, Bartın,Eskisehir, Çankırı, Kütahya, Zonguldak, İzmir,Sinop ve Edirne )katılan misafir İllerin kendi illerine özgü hazırlamış oldukları ürünleriler sergilenecek.

Fuara Mardin Valisi Turhan AYVAZ 'ın eşleri Fatma Ayvaz,Mardin Millet Vekili Muammer Güler 'in eşi Heval Güler,Vali Yardımcıları ve eşleri, Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık ve eşleri Ayşe Yırık, İl Emniyet Müdürü ve eşleri, İl Milli Eğitim Müdürü ve eşleri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü ve Kurum Amirleri katıldı.
Halk Dansları Grubunun hazırlamış olduğu Halk oyunları ve Reyhani Grubu 'nun seslendirmiş olduğu yöresel müzikler misafirler tarafından büyük bir beğeni topladı.

Her İl ve İlçenin kendi yöresine özgü hazırlamış olduğu ürünlerin sergilenmiş olduğu standları gezen misafirlere Kızıltepe Halk Eğitim Merkezin Standında mırra ve tatlı ikram edilerek çeşitli elişi eşyalar hediye edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.