Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Kızıltepe Kaymakamlığına ziyaretinde bulundu.

KIZILTEPE

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz AKGÜL Kızıltepe Kaymakamı Erkaya YIRIK ‘a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kızıltepe Mikro Kredi Şubesini ve Şubeden kredi alan üyeleri ziyaret etmek için İlçemize gelen Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı 22. Dönem Diyarbakır Millet Vekili Aziz AKGÜL , Alman Derman Col Kozm. Şirket Ortağı Julija CAJEVSKAJA ve Diyarbakır Mikro Kredi Bölge Müdürü Mehmet AY Kızıltepe Kaymakamlığı Mikro Kredi Şubesi Başkanı Canan ÖZÇELİK ve beraberindekilerle Kızıltepe Kaymakamı Erkaya YIRIK ‘ı makamında ziyaret ederek bugüne kadar Kızıltepe Mikro Kredi Şubesine yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Teminatsız ve kefaretsiz olarak sermayesi olmayan dar gelirli bayanlara kredi vererek kendi işlerini kurmalarını sağlanmak amacı ile kurulan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, 2003 yılında ilk olarak Diyarbakır’da başladı. Kurucusu Bangladeşli Muhammed Yunus, bu projesi nedeniyle 2006 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştür.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfına bağlı olarak hizmet veren Mikro Kredi Şubesi Kızıltepe Kaymakamlığı 3. Katta hizmet vermektedir.

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.