Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas,İncelemelerde bulundu

DERİK

Kaymakam Kafkas bir takım İncelemelerde bulundu

 Derik İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas beraberinde Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Dr. Ebru Sakar,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman,İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Osmanoğlu,Mardin Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Erkan Doğan ve Sivil Toplum Kurum Temsilcileri ile çeşitli incelemelerde bulundu.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman ile Merkez Cevizpınar mahallesi'nde bulunan, onarım ve tadilat çalışmaları tamamlanan Namık Kemal İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek,öğretmenlerle bir araya geldi.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Kafkas, beraberinde Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Ebru Sakar ve Mardin Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Erkan Doğan'ın katkılarıyla "Zeytin Anavatanında Şahlanıyor" projesi kapsamında çalışmaları sürdürülen Tepebağ mahallesi'nde bulunan Zeytinyağı atölyesini ziyaret ederek,yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve çeşitli incelemelerde bulundu.

Kafkas,Zeytin Yağı atölyesindeki ziyaretinin ardından beraberindekilerle merkez küçükpınar mahalle sınırları içerisinde ve 3 kilometre mesafede bulunan, Zeytin Bahçelerinin alanında GAP şelalesinde yapılacak olan "Mesire Alanı" projesi için incelemelerde bulundu.Mesire alanındaki incelemelerini sürdüren Kafkas, son yağışlarla birlikte akmaya başlayan GAP şelaleyi izlemeye gelen vatandaşlarla biraraya gelerek,bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas,İlçede vatandaşların daha sosyal vakit geçirebilmeleri adına,Derik Belediyesi, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde, Küçükpınar mahallesinde bulunan bölgenin en meşhur alanı olan GAP yerine 300 dönüm mesire alanının alanı içerisinde 12 dönüm alan üzerinde, oturma bankları,kamelyalar,yürüyüş yolu bulunacak dev projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesini hedeflediklerini,bu projenin hayata geçmesiyle ilçenin sosyal tesis açığının kısmen giderilmiş olacağını vurguladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.