Liderler oylarını kullandılar

ULUSAL

Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için sandık başına gidiyor.

Siyasi parti liderleri ve belediye başkan adayları da oylarını kullanıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, BDP lideri Selahattin Demirtaş oylarını kullandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise henüz oylarını kullanmadı.
 
ERDOĞAN: MİLLETİN SÖZÜ HER ŞEYİN ÜSTÜNDE
 
Başbakan Erdoğan oyunu kullandığı Üsküdar'daki Saffet Çebi İlkokulu'nda gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:
 
"Şu ana kadar katılımın çok yüksek olacağı görülüyor. Meydanlarda arzu edilmeyen açıklamalar olmasına rağmen milletimiz bugün bütün gerçekleri her şeyin üstünde söyleyecek. Meydanlarda konuşulanların ötesinde milletin söyleyeceği berlirleyici olacak. Millet ne derse odur. Bunun dışında konuşulanlar sadece tarihe düşecek. Bu seçimlerin tüm beldelerimiz, ilçelerimiz, illerimiz için hayırlara vesile olmasını daha ileri demokrasinin bir adımı olacağı umuduyla milletimi tebrik ediyorum."
 
KILIÇDAROĞLU: MUTLUYUM
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu kullandığı Ankara'daki Arjantin İlkokulunda halkta büyük bir heyecan olduğunu ve herkesin demokrasi şölenine katılmak için sandık başına geldiğini ifade etti.
 
Halka hep "vicdanlarına danışarak oylarını kullanmaları" çağrısı yaptığını ve bunun gerçekleşmesini umduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Mutluyum, oyumu kullandım demokrasinin gereği... Demokrasimiz güçlenmek zorunda, temizlenmek zorunda, güzel bir demokrasi inşa edeceğiz. Ben halkıma güveniyorum. Onların irfanına güveniyorum, umarım güzel bir sonuç çıkar ortaya."
 
"İNŞALLAH HAYIRLARA VESİLE OLUR"
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu Beştepe Anıttepe İlkokulu'nda kullandı.
 
Her yıl kullandığı Beşevler Anıttepe Ortaokulu'nda oyunu kullanan MHP Lideri Devlet Bahçeli, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bahçeli, "Bugün gerçekleştirdiğimiz yerel seçimlerin milletimize, tüm siyasi partilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün siyasi partilerimiz yoğun bir çalışma ortamından sonra bugüne ulaşmış bulunuyorlar. Şuan aldığımız bilgiler kadarıyla yüksek bir katılım olduğu da görülmektedir. İnşallah hayırlara vesile olur" diye konuştu.
 
SARIGÜL OYUNU KULLANDI
 
2014 Yerel Seçimleri oy kullanma işlemleri başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, oyunu Sait Çiftçi İlköğretim Okulu'nda kullandı.
 
CEMİL ÇİÇEK OYUNU KULLANDI
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, siyasi iklimin bir karakış ortamında geçtiğine işaret ederek, Nevruz ile beraber bahar sezonuna girildiyse siyasette de bir bahar havası esmesi gerektiğini söyledi. Cemil Çiçek, yerel seçimler için oyunu Haymana Yolu'ndaki Şahin Sevin İlkokulu'nda eşi ile birlikte kullandı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.