2015-01-05 00:18:21

TOSPEMBE YALANLAR

İbrahim AYDEMİR

05 Ocak 2015, 00:18

Bugün yıllar sonra buluştu gözlerim gözlerinle. Yıllar sonraki bakışına bir yenisini ekledim. Yüzüne baktığımda, birikmiş pişmanlıklarını sezdim. Keşkeler seni her halinle yansıttı bana. Her ne kadar itiraf edemesen de gördüm ben, yüzündeki ızdırabın en dehşetli yansımasını. Gördüm ben, bakışlarındaki acı haykırışı.
Sevginin tükenmeyeceğini sandığımız zamanlarda tükettin se...n en hoyratını. Bir kez kabullendi mi yürek umursamaz yanan sevdaları. Aşkın ne demek olduğunu bilmeyenler, bunu çok iyi bilir. Ki sen de aşkı hiç tatmadın ya.
Saf, temiz sevdaları bulamadın asla. İstediğin acı çekmemse, yalanlarını gerçeklerle örtbas etmekse, sen bunu zaten başardın sevgili. En baştan kaldıramam bu aşkın yükünü deseydin kızmazdım hiçbir zaman. Belki bir müddet acırdı yüreğim. Sonra dindirirdim içimdeki sızıyı. Avuturdum kalbimi aşkının yalanlarıyla hiçbir şey olmamışçasına. ''Ey aşk baksana sevgilinin hiçbir suçu yok. Bu sevdanın tek suçlusu, tek firarisi benim'' derdim. Sonra da çekip giderdim.

Şayet benden sonra aşk da seni terk etmediyse, onlarca mil kat ederek bulduğun sevdanın kıymetini bil. Aşk da seni seninle bırakıp gitmişse bu diyarlardan, aşksız yaşamaya devam et o zaman.
O üç harfi sığdıramadığın yüreğin, onsuz da yaşamaya alışkındır bilirim sevgili.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.