2013-03-29 00:19:54

HER ANI İNSANLIK KOKAN ZAMANLAR OLSUN

A.Baki Barık

29 Mart 2013, 00:19

KAN DAVALARI OLMASIN, KİMSE KİMSEYE KİN GÜTMESİN
HER ANI İNSANLIK KOKAN ZAMANLAR OLSUN ,OLUŞSUN
Bugüne kadar işlenememiş ve aslında bir insanlık suçu olarak da addedilecek kan davalarına el atmanın zamanı gelmedi mi?
Yanı başımızda köyümüzde, mahallemizde, Mardin'de ve Dunaysir(Kiziltepe)de gün geçmiyor ki yeni bir kan davası oluşmasın.
Peki düşman olmanın sendromunu düşmanlık yapmayanlar hiç araştırdılar mı? Başka bir pencereden bakacak olursak, siz hiç her an öldürülebilecek endişesi yaşadınız mı? Çocukluğumun ilk yıllarında şahit olmuştum bu korkunç insanlık dramına, aynıköyde beraber yaşadığımız bizim gibi sonradan Goliyê(göllü) köyüne gelen Kadolar(dündarlar) Mardinde yaşayan Seydolarla kan davalı olmuş ve uzun zamanlarbu düşmanlık serüveni devam etmiş onlarca insanın canına mal olmuştu.Bizzat canlı tanığı olduğum bu insanlık dramı hala hafızamda canlılığını koruyor.
Bugüne kadar sendrom yaratan, vebadan da daha kötü bu cehalet hastalığı için tedaviye parmak basan bir konsept oluşamamış oluşmasıiçin de çaba harcanmamış, zamanı gelmedimi? Ey aydınlarımız, ehli iman sahipleri, ataistler, hiristiyanlar, yüreğinde insanlık sevgisi taşıyan tutkun ve akil insanlar… Evet ''Kan davları kanayan yaramız'' başa bela değiştirebileceğimiz kaderimiz…
Unutulmasın ki insancıl yaklaşım, insani yaşam herkesler içindir ve eşittir. Meseleler ne kadar büyük ve çelişkilerle dolu da olsa insan biricikliğinin ve yaşamının yanında hiç kalır, çıkar ve menfaatlar ne kadar çözülmez bir hal alırsa alsınlar, insan değerinin yanında buz gibi erimelidir ve en büyük çelişkiler insan yaşamına feda edilmelidir.Nitekim nedeni ne olursa olsun sonu ölümle biten kan davaları aradan geçen zamana karşı barışla son bulmaktadır, ancak özellikle Dunaysır (KIZILTEPE)de neredeyse ülke genelinde başı çeken kan davaları gün be gün artmakta ve yenileri eklenmektedir.Bu durum açıkça söylemek gerekirse halkımızın ürkmesine ,psikolojisinin bozulmasına,toplumsal biriği bozmasına neden olmaktadır.Alışıla gelmiş bu vahşi , bu barbar gelenek uzun yıllar devam ettikten sonra yine karizma sahibi birkaç insanın müdahaelesi ve çok önemli masraflar yapılarak son bulur, Allah aşkınıza bu iş mi şimdi.Uzun yıllar aklına vicdanına insanlığının erdemine müracaat etmeyenler birkaç karizmaya teslim olarak bu menfur cinayetlere son verirler. Ben ağayım ben paşayım diyenlerin umurunda bile değil. Onlar yerlerini ve konumlarını korumaya devam etsinler. Siyeset yapıp böbürlensinler,halka da cahil desinler,halk da aydınlanmadan bu korkunç insanlık dramını duygu bataklığında devam ettirsin.
Değerli Dunaysır(KIZILTEPE) ve MARDİN halkına tüm samimiyetimle bu köşeden seslenmemi mazur görmelerini ve bu yeni kurulacak konsepti desteklemelerini bir insanlık sevdalısı olarak rica ediyorum.Bu sayfadan da tüm sitelere,sosyal medyaya sivil toplumlarda aktif görev alanlara,insan haklarısavunucularına,aydınlara,Müslümanlara,hiristiyanlara ve insanlık sevdalılarına çağrımızdır .
Umuyor ve diliyorum önemli bir konsept ve katlımla bu insanlık suçu son bulur.Ama hepimiz,hepimiz katkı sunalım.Toplumsal barışa kimler katkı sunabilirse,lütfen bir an önce yeni kan davaları başlamadan bu konsepte katkı sunsunlar.Her kes ama her kes ..Lütfen..lütfen…lütfen
A.Baki Barık
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.