2012-04-30 18:47:44

FOTOĞRAFLA TANIŞMAM

Hülya ŞAMER

hulyasamer@hotmail.com 30 Nisan 2012, 18:47

FOTOĞRAFLA TANIŞMAM

Çocukluğumda memleketime gelen turistlere hayrandım. Onlara bakıp hayallere dalardım. Farklı ülkelerden gelen insanları, meraklı gözlerle izleyip "Kimdir bunlar? Neyi fotoğraflıyorlar?" diye göz hapsine alıp izlerdim. Bizim görmediğimiz güzellikler olduğuna emindim. Eve gidip aile albümümüzü elime alıp bakar ve düşünürdüm… Bizim albüm, annemin ve babamın portre fotoğrafları, farklı mekanlarda aile büyüklerimizle çektirdiğimiz fotoğraflarla doluydu. Kısacası bizi anlatan fotoğraflardı... Fakat turistler farklı objeleri fotoğraflıyorlardı.Bizim görmediğimiz neleri görüyorlardı? Evet, evet eminim! Bizim görmediğimiz güzellikler olduğuna eminim!

Yıllar geçti ve ben bugün başımı nereye çevirsem hemen hemen her on kişiden birinin elinde fotoğraf makinesi var. Üstelik bunlar turist değil. Ben,sen,biz,ve onlar... Sevgili dostum elime bir fotoğraf makinesi verip ‘Kursa gidiyorsun.’ dedi ve beni;etrafımızda olan olumsuz olaylardan biraz olsun uzaklaştırıp güzel bir uğraşın içine girmeme sebep oldu. Bu keşfin mutluluğunu yaşıyorum ve yaşıyoruz.Katıldığım fotoğraf gruplarında ve eğitim aldığım mekanlarda etrafıma baktığımda arkadaşlarımda şunları görüyorum;Fotoğraf makinesi bizim arkadaşımız,dostumuz ve sevgilimiz olmuş…Evet, hepimiz bize kazandırdıklarından dolayı makinemizi seviyoruz.

İnsanlar hobilerini gerçekleştirdikleri için mutlu, ben de mutluyum.

Artık, özenerek bakmıyoruz turistlere... Bizim de bir fotoğraf makinemiz var! Türkiye’nin güzel siluetlerini çekiyoruz ve çocukken düşündüğüm "onlar bizim görmediğimiz neleri fotoğraflıyor?" sorusunun cevabını bulmanın ve hayallerini kurduğum yerleri fotoğraflamanın mutluluğunu yaşıyorum, yaşıyoruz. Ülkemin güzel insanlarını, şehirlerini ve tarihi eserlerini sadece turistler değil; her geçen gün bizler de daha yakından tanıyarak bu güzel süreçte yer alıyoruz.

Evet, deklanşöre neden bastığımız ortada... Hayatı seyretmekle kalmıyoruz, gördüğümüz insanları ve manzaraları başkalarıyla da paylaşabilmek için fotoğraf çekiyoruz.

Hadi sizler de yapın! Mutsuzluklar, başarısızlıklar ve çaresizlikleri sepete atın. Bize iyi gelen ne varsa başköşeye...

Hepinize fotoğraflı günler...

Yorumlar (1)

SERVET NEÇİRVAN 12 Yıl Önce

hakkatende guzel bir noktaya deginizn ama malesef hala fotografçiliign bir sanat oluugnun farkinda degilz klasik pozlarinda otesinde geçemiyorz bir turlu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.