Erbeyi ailesinin düğünü göz doldurdu.

DÜĞÜNLERİMİZ

Kızıltepe’nin illeri gelen ailelerden Erbeyi ailesinin Bin 500 kişilik düğünleri göz doldurdu. Düğün iki gün sürdü.

Mardin Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi’nin kardeşi Bekir Erbeyi’nin düğünü Bin 500 kişinin katılımı ile yapıldı. Dünya evine giren Bekir Erbeyi hayatını teyzesinin Kızı Derya Kılıç ile birleştirdi. 2 gün süren düğünün ilk günü köyde yemek ikramı ile başladı. Çiftçiler derneği başkanı Mikail Erbeyi’nin köyünde yapılan yöresel yemeklerle kına gecesinin ardından düğüne ikinci gün düğün salonunda devam edildi. 2 gün boyunca aile fertleri ve davetliler halaylar çekip çeşitli oyunlar oynayarak eğlendiler.

Düğün törenine Kızıltepe HDP İlçe Başkanı Mehmet Şirin Öbek, Kızıltepe BDP ilçe Başkanı Hıdır Karataş, Kızıltepe CHP ilçe Başkanı Eyüp Kalkan, Kızıltepe AKP ilçe Başkanı yardımcısı Bülent Şahin, Kızıltepe şoförler odası Başkanı Bedran Şahin, Kızıltepe ziraat odası Başkanı Bedirhan Dinler, Mardin Toplumsal ve Dayanışa Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe EBS şube Başkanı Tarık Yılmaz, Kızıltepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hatip Şeran, Kızıltepe çevre gönüllüler Derneği Başkan Menduh Çakar, Kızıltepe Engelliler Dernek Başkanı Yusuf Taşkın, Mardin Trabzonspor taraftarlar dernek Başkanı İbrahim Aydın Kızıltepe yeni Buğday pazarı koop başkanı Aydın Gül ve çok sayıda STK temsilcisi ve davetli katıldı.

‘Darısı tüm bekarların başına’ sözleri ile düzenlenen düğün töreni ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi; Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan değerli dostlarımıza çok teşekkür ederiz diyen Erbeyi, bir ağabeyin kardeşinin mutlu gününde yanında olması en büyük hazinelerdendir. Umarım çok mutlu olurlar bizde onlar mutlu olsun diye elimizden gelenini yapacağız.

Erbeyi; Düğünlerimiz her ne kadar zaman geçtikçe modernleşse de yöreselliğini de kaybetmiyor zaten bizde kaybetmesin diye elimizden gelenini yapmaya çalışıyoruz. Yemeklerimiz, yöresel kıyafetlerimiz, halaylarımız umarım bunlar hep var olur. Çünkü bunlar kültürümüzün bir parçası diye konuşan Erbeyi, Rabbim Tüm ailelere hep böyle güzel ve hayırlı telaşlar versin dedi.

Mardintime Ailesi olarak genç çifte mutluluklar dileriz…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.