banner113

Dicle Elektrik Dağıtım’dan Mardin’e Yeni Yatırım

Müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji sunabilmek için yatırımlara ağırlık veren Dicle Elektrik Dağıtım, yaklaşık bir milyon lira harcayarak Mardin’in Yeşilli ilçesindeki elektrik iletim hatlarını yer altına aldı.

Dicle Elektrik Dağıtım’dan Mardin’e Yeni Yatırım

İLÇE MERKEZİNDEKİ HATLAR YERALTINA ALINDI

Dağıtım hizmeti verdiği illerde elektrik altyapısını iyileştirmek için çalışmalarını aralıksız biçimde sürdüren Dicle elektrik Dağıtım, ilçe merkezlerini de yatırım planına dahil etti.

Bu kapsamda Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü, Yeşilli ilçesindeki elektrik iletim hatlarını yeraltına almak için bir yatırım planı hazırladı. Hazırlanan plan çerçevesinde ilçenin Tepebaşı mahallesinde bulunan mezarlıktan belediye parkına, buradan da saat kulesine kadar olan kesiminde bulunan iletim hatları ile Hükümet Konağı çevresindeki hatlar yer altına alındı.

 

TRAFO KURULDU, AYDINLATMA DİREKLERİ DİKİLDİ

İlçe merkezindeki enerji nakil hatları yeraltına alınırken, bu bölgeye daha sağlıklı elektrik enerji sunulabilmesi için bir adet 1.000 kVA gücünde mono blok trafo kuruldu.

İlçe merkezindeki cadde ve sokakların daha iyi aydınlatılabilmesi için ise değişik yerlere toplam 76 adet aydınlatma direği dikildi.

 

1 MİLYON LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Yeşilli ilçesindeki enerji nakil hatlarının yeraltına alınması ve diğer işler için 1 milyon liralık yatırım harcaması yapıldı. Enerji nakil hatlarının tamamı modern şehir yapısına uygun olarak yer altına alınması neticesinde, burada daha önce yaşanan arızaya bağlı kesintilerin minimize edileceği, buna karşın enerji kalitesinin ise artacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 17:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER