banner113

Milletvekili Akdağ, Engellileri Anlamaya Çaba Gösterin

Mardin AK Parti Milletvekili Abdurrahim AKDAĞ, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ ile ilgili açıklama yaptı.

 Milletvekili Akdağ, Engellileri Anlamaya Çaba Gösterin

 Engellilerin hakları konusunda bireyler, aileler ve toplumun giderek bilinçlendiğini söyleyen Milletvekili Akdağ açıklmasının devamında şu ifadelere yer verdi.

“Engellilerimiz artık dört duvar arasında saklanmıyor. Nasıl eğitim alabileceklerini, nasıl sosyalleşebileceklerini biliyorlar. Bunda iktidarımızın sosyal politikalarının ve sosyal yardımlarının büyük etkisi var. En büyük engel zihinlerdeki ve gönüllerdeki engeldir. Azmin, kararlılığın, özgüvenin insana çok şey yaptırabileceğine inanıyorum. Kendi engelimle, çevremle, toplumumla barışık olmamın bana avantaj sağladığını biliyorum. Bütün engelli kardeşlerime de şunu söylüyorum; beyniniz var, yüreğiniz var, insan sevginiz var. Yapabileceğiniz çok şey olduğunu unutmayın. ‘Ben yaparım’ diyorsanız, hayallerinizin de ötesinde gerçekleştirecekleriniz olduğunu bilin. İnsan olarak ardınızda bir hoş seda bırakmanızın engellere takılmamasını diliyorum. Siz engelli olmayan kişilere de düşen görevler var: engellilerle yan yana geldiğinizde onları anlamaya çaba gösterin. Acıyarak değil tanımak amacıyla onlara yaklaşın. Belki onlar konuşmakta çekingen olabilirler. Siz ilk adımı atarak bu paylaşımı kolaylaştırın.

İktidarımız Engellilere Önem Veriyor

Erişebilirlik ile ilgili TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde başkanlığına oy birliğiyle kendisinin seçildiğini ve Engelli Haklarını İnceleme Alt Komisyonunu kurarak çeşitli illerde bu hususta incelemelerde bulunup yapılan ve yapılmayan uygulamaları derleyip bir rapor hazırladıklarını da hatırlatan Akdağ, “AK Parti Engelli Koordinasyon Merkezinde de engelli hakları ve engellilerimizin hayatını kolaylaştırabilmek için 12 çalıştay düzenledik. Bu çalıştaylarda elde edilen veriler ışığında sosyal politikaların belirlenmesinde yapabileceklerimiz hususunda çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Eğitim alanında da AK Parti iktidarında önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerindeki öğrenci sayısı 2006 ya göre 4 kattan fazla arttırılarak 263 bine ulaştı. 2023 hedefimiz; Engellilerin sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri amacıyla barınma, ulaşım, iletişim ve çalışma şartlarına dair asgari standartların sağlandığı ve ülke geneline yaygınlaştırıldığı, engellilerin sosyal dışlanmışlık duygusundan kurtulduğu bir Türkiye’ dir.”ifadelerini kullandı.

Bu duygu ve düşüncelerle  ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyor, sizlere engelsiz bir dünya diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 23:46

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER