banner113

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ İÇİN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

Mardin çevre ve şehircilik il müdürlüğünde 5 Haziran Dünya Çevre Günü istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Menduh Çakar da katıldı.

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ İÇİN  İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ İÇİN  İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

Mardin çevre ve şehircilik il müdürlüğünde 5 Haziran Dünya Çevre Günü istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Menduh Çakar da katıldı.

Toplantı Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde yapıldı.ToplantIya STK ve çevreci dernekler katıldı.Toplantıya ev sahipliği yapan il müdürü Halil İbrahim Metin , açılış konuşmasında şunları söyledi bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Gününü hep beraber kutlamak istiyoruz, şayet önceden hazılanmamış programınız yoksa  hep beraber yapalım  dedi.

Gelen katılımcılar öneri ve isteklerini ilettiler, bazıları katılım sağlamak için destek verdi.

Kızıltepe Çevgön Başkanı Menduh Çakar ise şunları söyledi :

Bizim Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak; 5 Haziran Dünya çevre günü dolaysıyla programımız var. 

5 Haziran'da Kızıltepe Özgürlük meydanında saat 17.30  da basın açıklamamız var, halkımıza verilecek mesajlarımız var.

5 Haziranın  Dünya çevre gününün anlamını  içeren  konuşmalarımız olacak, davulu zurnalı etkinliklerele kutlayacağız dedi.

Ayrıca  Mardin çevre ve şehircilik il müdürüne de istek ve temennilerde bulundu.

Çakar şöyle devam etti; Mardin ve Kızıltepe arasında bulunan TERMİK  santralın son dönemlerde gördüğümüz ve takibimiz sonucu  filitre takılmadığı zaman siyah bir duman çıkıp bulut olup o alanı tehdit ettiği  doğaya ve canlılara  zarar veriyor,  bunun gündeme alınıp gereğinin yapılmasını diliyoruz. Ayrıca Mardin'de yapılan tüm toplantılara katılıyorum ama gözlem ve izlenimlerimizde  karamsarım  çünkü tüm tanıtma ve çalışmalar Mardin'e endeksleniyor .Bu böyle olmamalıdır. İlçelerimize önem verilmiyor, ilçelerimizin çevre ve  tarihi eserlerinin tanıtımı yapılmıyor. Buraların tanıtımı yapılırsa  gelen turistler ilçelerimizi de ziyaret edecektir.

Mardin çevre ve şehircilikil müdürü Halil İbrahim Metin de şünları süyledi.

Termik santralın takipçisi olacağız, gereken talimatı vereceğim gereği yapılacak.İlçelerin tanıtımında belediyelere büyük görevler düşüyor.Tabi ki bizler de bundan böyle gereğinin yapılması için elimizden geleni yapacağız.Bundan böyle gelecek yıl başta olmak  üzere her yıl  5 Haziran Dünya çevre günü  için ayda bir toplantılar yapalım, projeler, etkinlikler  yarışmalar oluşturalım ve bize düşen görev neyse  yaparız dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2012, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER