4. XİRBEBELLİK BAHAR ŞENLİĞİ COŞKUYLA KUTLANDI

Mardin'in Ömerli İlçesine bağlı Sivritepe (Xirbebellik) Köyünde, Ziyaret Xeca mevkiinde yapılan 4. Xirbebellik Bahar Şenliği coşkuyla kutlandı.

4. XİRBEBELLİK BAHAR ŞENLİĞİ COŞKUYLA KUTLANDI

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sivritepe (Xırbébellik) Bahar Şenliğine, köy sakinleri yoğun bir ilgi gösterirken, aralarında Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol, DBP Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu, HDP Eş Başkanı Musa Alkan, Ömerli HDP İlçe teşkilatı katıldı.

Köy sakinleri, köylerinin boşaltılmadan önce de Ziyaret’e gelip adaklarını adadıklarını, bir araya geldiklerini, bunu tekrar gelenek haline getirmeyi düşündüklerini belirtip, bundaki amacın ise uzak illere ve ilçelere gidip ikamet eden köylüleriyle buluşarak sohbet etmek; yeni yetişen nesillerin birbirleriyle tanışmasını sağlayıp, birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirttiler. Geleneksel hale gelen, bütün köy halkının son derece güzel zaman geçirdiği, geçmişe dair sıcak sohbetlerle dayanışmaya vesile olan Sivritepe (Xırbébellik) bahar şenliğine katılan Veysi Poyraz, “ Yılda Birde olsa köylülerimizin bir araya gelip hasret gidermeleri ve birbirlerini unutmamaları açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu festival gününü çok önemli buluyorum ve yeni yetişen gençlerimizin tanışmaları kaynaşmaları ve eski oyunlarımızı gündeme getirmelerini ayrıca eski geleneklerimizi devam ettirmelerini istiyorum Gelecek yıllarda daha çok kitleye ulaşmak dileğiyle. ”dedi.

4. Sivritepe (Xirbebellik) Bahar Şenliğine gelenler, her yıl olduğu gibi adaklarını kestikten sonra, çeşitli yöresel oyunlar (Goga Şekka, Gog ü teşf) oynayarak şenlik yerinden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 08:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER