YSK Başkanı seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimleriyle ilgili açıklama yapıyor. YSK Başkanı Sadi Güven seçim sonuçlarını canlı yayında açıkladı

YSK Başkanı seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimleriyle ilgili açıklama yapıyor. YSK Başkanı Sadi Güven seçim sonuçlarını canlı yayında açıkladı.

Güven'in açıklamaları şöyle:

Bu seçimde seçmen sayısı 56 milyon 352 bin 652.

Sandık tutanakları ilçe seçim kuruluna teslim edildi. Sisteme girilen sonuçlar ve sandık sonuç tutanakları YSK'ya geldiği anda siyasi partilerle paylaşılmaktadır. Sandık sonuçlarının ilanıyla birlikte internet sitemizde ıslak imzalı tüm vatandaşlarımıza sunulmaktadır.

ERDOĞAN ÇOĞUNLUĞU ALDI!

Karekodlar aracılığıyla bize geldiği anda siyasi partilerle 2014'den beri eş zamanlı paylaşılmaktadır. 81 milyon vatandaşımızın incelemesine de açık tutulmaktadır. Dünyada ilk ve tektir. Seçim güvenliği açısından çok önemlidir.

Sistemimizden oyların yaklaşık 97.7'si alınmıştır. Erdoğan Cumhurbaşkanı seçimi kanunun geçerli oyların salt çoğunluğunu almıştır. Yüzde 10'luk barajı geçen AK Parti, CHP, HDP, İyi Parti ve MHP'dir. 5-10 gün sonra tüm vatandaşlarımızın incelemesine açılacaktır.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 00:24

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER