Yerel Medyanın Sorunlarını Ulusal Medya Anlattı

Mardin’de ‘GAP Yerel Medya Projesi’nin tanıtım toplantısına yerel medya kuruluşları katılmayınca, ulusal medya temsilcileri yerel medyanın sorunlarını dile getirdi.

Yerel Medyanın Sorunlarını Ulusal Medya Anlattı

Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından gerçekleştirilen “GAP Bölgesinde Faaliyet Gösteren Yerel Medya Kuruluşlarının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi-İhtiyaç Analizi ve Eylem Planı Hazırlanması” isimli proje, Mardin’de tanıtıldı.

Bir otelde yapılan toplantıya yerel medya kuruluşları katılmayınca ulusal medya temsilcileri yerel medyanın sorunlarını dile getirdi.

Daha sonra konuşan Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre Köksalan, yerel medyanın; yerel gündemlerin ulusal düzlemlere taşınmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Köksalan, “Yerel medya kuruluşlarının güçlendirilmesi ve kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefiyle yapılacak ön değerlendirmede; yerel medya çalışanlarının mesleki düzeyleri, habere bakış açıları, medya materyali üretme ve uygulama becerileri tespit edilmeye çalışılacak. Proje kapsamında medya çalışanları ve temsilcileri ile toplantılar, çalıştaylar düzenlenecek. Yerel medya ürünleri akademik bir çerçevede ele alınarak incelenecek, anket çalışmaları ve niteliksel inceleme metotları ile bölgedeki medya çalışanlarının mesleki sorunları anlaşılmaya çalışılacak.

Gaziantep Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Gökgöz ise “Yerel medyanın güçlendirilmesi, söz konusu misyonun gerçekleştirilmesini ve yerel gündemlerin kamusal tartışmaları belirleme kapasitesini artıracağı düşünülüyor. GAP illerinde faaliyet gösteren medya kuruluşları ve çalışanların da bu sürece sunacakları katkılar olacak. Bölgenin yerel dinamiklerin ve gündemlerini farklı düzenlemelerde etkili bir şekilde sunabilmek, bölgeye ilişkin kamusal bilgiyi de biçimlendirme rolü oynayacak. Bu doğrultuda GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında GAP illerinde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının kapasitesini inceliyor.  Yerel medya çalışanlarının mesleki becerilerinin geliştirilmesi için yapılması planlanan kapsamlı eğitimlere yönelik ihtiyaçların tespiti ve önceliklerin analizi bu projenin içeriğini teşkil etmektedir.” diye konuştu.

Toplantıya Köksalan ile Gökgöz’ün yanı sıra GAP Bölge İdaresi Başkanlığı görevlisi Selin Özer katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2018, 23:42

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER