Yeni Kürt partisi bugün kuruluyor

Güneydoğu'da Kürt orijinli HDP, DBP ve HÜDAPAR'ın yanısıra doğrudan Kürtlere hitap eden siyasi parti kurma çalışmaları hızlandı.

Yeni Kürt partisi bugün kuruluyor
Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, bir süre önce kuruluşunu ilan etti. Yeni Kürt partileri ise kuruluş çalışmalarını sürdürüyor. Kuruluş çalışmasını tamamlayan Partiya Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi) kuruluş dilekçesini bugün saat 11.30'da İçişleri Bakanlığı'na vererek tabela asacak. Başvuru ardından kuruluşunu ilan etmesi beklenen PAK, ilk "Ayrılıkçı" parti olarak siyasi hayata katılacak.

''KÜRTLERİN DEVLETLEŞMESİ GEREKİYOR''

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre; Genel Başkanlığını Mustafa Özçelik'in yapacağı bağımsızlık yanlısı PAK'ta, Vahit Aba ve Mehmet Salih Özgökçe gibi isimler parti kurucuları arasında yer alacak. PAK kurucuları içinde yer alan Aba, yeni partiyi ve programını değerlendirirken, "Kürtlerin devletleşmesi gerekiyor. Partinin kuruluş programına da bunu koyduk. Ayrı özelliklerimizden biri bu. Devletleşme hakkını en fazla ön plana çıkartıyoruz. Diğer özgür ulusların sahip olduğu bütün haklara sahip olmalıyız. Mücadele yol yöntem ve açısından da sivil itaatsizliği önümüze koyduk. Parti programının başlangıcında 'Kürdistan hemen şimdi' ifadesi yer alıyor" dedi.

Aba, parti merkezi her ne kadar Ankara görülse de Diyarbakır merkezli çalışma yapacaklarını ifade etti.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 13:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER