Türkiye'deki Suriyeli Sayısı 1.5 Milyonu Geçti

BM'nin rakamlarına göre son üç gün de dahil olmak üzere Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin sayısı 1.6 milyona yaklaştı. Bu rakam, Türkiye'de 70 ilin nüfusunu geride bıraktı.

Türkiye'deki Suriyeli Sayısı 1.5 Milyonu Geçti

Kayıt altına alınan 130 bin kişi Geçici Barınma Merkezleri’ne yerleştirildi. BM'nin rakamlarına göre son üç gün de dahil olmak üzere Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin sayısı 1.6 milyona yaklaştı.

70 İLİN NÜFUSUNU GEÇTİLER

Akrabalarının yanına gelen ve diğer sınır kapılarından giriş yapan Suriyeliler ile birlikte son 4 günde Türkiye’ye 200 bin Suriyeli’nin giriş yaptı. Dün itibariyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısı ise 1 milyon 570 bin oldu. Türkiye’deki Suriyeli sayısı 70 ilin nüfusunu geride bıraktı. Bu rakam ise Türkiye'nin 11 büyük kenti hariç 70 ilin nüfusunu geride bıraktı. Son göç dalgasıyla 1 milyon 570 bini bulan Suriyeli sayısı, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Kocaeli, Konya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep dışındaki tüm illeri geride bıraktı.

"400 BİN KİŞİLİK YEMEK STOKU VAR"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da, Kobani’den gelenler için Suruç’ta 40 kişilik bir ekiple sahada olduklarını, 400 bin kişiye yetecek yemek stoku bulunduğunu söyledi. Geçen cumadan bu yana sınır geçişlerine bizzat nezaret eden Kızılay, giriş yapanlara ilk olarak su ve yüksek enerjili bisküvi dağıtıyor. Ankara’dan giden 19 kişilik “Beslenme Müdahale Grubu” ile de sıcak çorba dağıtılmaya başlandı.

MEHMETÇİKTEN YARDIM ELİ

Suriye’nin Kobani ilçesinden Türkiye sınırına göç eden onbinlerce insana Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yardım elini uzattı. Türk askerinin sığınmacılara geçişte yardım ve destek verdiği belirtilen TSK açıklamasının yanı sıra Mehmetçiler yardım ederken çekilmiş fotoğrafları da yayınlandı.

www.habervaktim.com

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 12:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER