banner113

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği (TOFD) 16.Kuruluş Yılı Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

(TOFD) Türkiye Omurilik Felçliler Derneği 16.Kuruluş Yıldönümü şerefine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, WOW İstanbul Hotels and Convention Center’da düzenlenen gecede,TOFD Sanat Atölyesi “Rüya ve Maskeler” adlı teatral modern dans gösterisi sahnelendi.

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği (TOFD) 16.Kuruluş Yılı Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

TOFD’un 16.kuruluş yıldönümü 16 Aralık Salı (yani dün) özel olarak düzenlenen gecede kutlamalar yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye katkılarıyla,İstanbul Harley Davidson Sahipleri derneği işbirliğiyle,Ceyhun Yılmaz’ın sunumu ve sürpriz ünlü isimlerin katılımıyla sergilenen “Rüya ve Maskeler” teatral modern dans gösterisi üst düzey protokol yetkilileri ve Türkiye’nin önde gelen kurum kuruluşlar ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla keyifli anlar yaşatıldı.
Gecede Ceyhun Yılmaz sunumuyla, Burcu Kara dansları ile yer aldı.Gece de ayrıca Derya Şensoy, Ebru Şallı, Prof.Dr.Doğan Cüceloğlu, İstanbul Vali Yardımcısı gibi bir çok ünlü simalar geceye renk kattılar.
Sanat danışmanlığını da Tan Sağtürk’ün üstlendiği,TOFD Sanat Atölyesi’nin sahnelendiği teatral modern dans gösterisi “Rüya ve Maskeler “ in TOFD 16.yıldönümüne özel gösteriminde; Harley Davidso motor sahipleri,sahnede motorları üzerinde ünlü sanatçılar eşliğinde sürpriz showlar sergilediler.
Bu geceye özel teatral dans gösterisinde;toplamda 6 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 7 engelsiz olmak üzere toplam 14 dansçıdan oluşan dans ekibi hazır bulundu.Dans ekibine 2 görme engelli, 1 engelsiz sanatçıdan oluşan canlı müzik ekibi de performansları ile eşlik ettiler.

Engellenerek yaşamaya zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının gerçek yaşamından esinlenerek, toplumun baskısı olmaksızın,dışlanmadan ve özgür bir şekilde dans edebilmek için verdikleri mücadeleler karşısında güçlükleri anlatan bir dans gösterisiydi.

Mehmet KIZILKAYA

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 07:51

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER