Trabzon'da 'Bulgur Festivali' düzenlenecek.

Kızıltepe-Trabzon arasında kurulan kardeşlik köprüsü sonrasında atılan adımlar kapsamında Kızıltepe’de düzenlenen hamsi festivalinin ardından bu kez Trabzon’da 'Bulgur Festivali' düzenlenecek.

Trabzon'da 'Bulgur Festivali' düzenlenecek.

Mardin Kızıltepe’de geçtiğimiz Aralık ayında Trabzon Ortahisar belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 30 bin kişinin katılım düzenlenen “Hamsi Festivalinin” ardından bu kez de Kızıltepe tarafından 24 Ekim'de Trabzon’da “Bulgur Festivali” düzenlenecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde yürütülen projeler arasında yer alan kardeşlik bağlarının güçlenmesi noktasında yürütülen projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Aralık 2017 tarihinde Mardin-Kızıltepe ilçesinde Ortahisar Belediyesi tarafından otogar’da bulunan miting ve konser alanında düzenlenen ve büyük ilgi gören "Hamsi Festivali"nin ardından bu kez de 24 Ekim 2018 tarihinde Trabzon "15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı'nda" “Mardin Tanıtım Günleri” adı altında "Bulgur Festivali" düzenlenecek.

 

Aydın: “Hamsi Festivali bölgede büyük ses getirdi”

Düzenlenecek "Bulgur Festivali" hazırlıkları için Trabzon’a giden Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın ve yönetim kurulu üyeleri Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i ziyaret ederek yapılacaklar ile ilgili görüş alış-verişinde bulunuldu. Dernek Başkanı Aydın ziyarette Belediye başkanı Genç’e destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi, “Geçen yıl Ortahisar Belediyemizin Mardin Kızıltepe'de yaptığı Hamsi Festivali büyük bir ilgi görmüştü. Bölgede en çok ses getiren organizasyonlardan biriydi ve herkes tarafından çok beğenildi. İnanılmaz büyük fedakârlık yaparak bu çok anlamlı projelere sahip çıkan başkanımızı hiçbirimiz asla unutmayacağız. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

 

Genç: 'Bulgur Festivali'ne bütün hemşerilerimizi davet ediyorum.

Konuklarını makamında kabul eden ve Mardin heyetini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise festivallerin bölgeler arasında bir köprü ve önemli bir kültür alışverişi işlevi gördüğünü ve bu tür festivallerin kültür kaynaşmasına vesile olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi, "Geçen yıl Mardin Kızıltepe'de düzenlediğimiz 'Hamsi Festivali'nde muhteşem bir atmosfer oluştu. Bir tarafta horon diğer tarafta halay ile ortak sevdamızın Türkiye olduğunu herkese gösterdik. Kızıltepe meydanında örnek bir dostluk ve kardeşlik ortamı oluştu. Bunun mukabilinde 24 Ekim’de Mardinli kardeşlerimiz Meydan Parkı'nda 'Bulgur Festivali' düzenleyecekler. Çok güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum ve Trabzon’da gerçekleşecek Festivale bütün hemşerilerimizi davet ediyorum." Şeklinde konuştu.

Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın ve yönetim kurulu üyelerinin Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaretinde iki şehir arasında bazı projelerin koordinatörlüğünü yapan Ahmet Külekçi'de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2018, 21:04

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER